Iso thai-salaatti
Runsas salaatti, joka täyteläisen kastikkeensa ansiosta on kokonainen ateria. Alkuperäisreseptissä käytetään paksoita, tässä olemme vaihtaneet sen kiinankaaliin. Ellet halua munia salaattiisi, voit jättää ne pois ja lisätä tofun määrää – tai päinvastoin.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5-6 lehteä kiinankaalia
- 100 g parsakaalin nuppuja
- 2 tomaattia
- ½ kurkkua
- 1 punainen paprika
- 3 kevätsipulia varsineen
- 150 g tofua
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 dl maapähkinöitä
Kastike
- 1 ½ dl sitruunamehua
- 1 ruukku korianteria
- 3 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 punainen chili
- ½ - 1 dl vettä
- 4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kastike: Laita sitruunamehu, korianteri, sokeri, suola, kalakastike ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset ja ohenna samalla vedellä, että saat toivomasi paksuuden. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita.
2. Huuhdo kiinankaalinlehdet ja suikaloi ne. Sulata parsakaalinnuput tai ryöppää ne nopeasti, jos ne ovat tuoreita. Huuhdo muut vihannekset. Leikkaa tomaatit suikaleiksi ja viipaloi kurkku. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto palasiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Säästä vihreät osat koristeeksi. Suikaloi tofu.
3. Asettele vihannekset vadille, lisää päälle tofusuikaleet ja koristele munanlohkoilla, ja sipulinvarsikukilla. Lusikoi päälle kastike. Vinkki: Sipulinvarsikukat teet näin: leikkaa 3 sentin pituisia paloja, leikkaa toiseen päähän viiltoja ja pane palaset kylmään veteen, jolloin ne kihartuvat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti