Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Iso thai-salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 5-6 lehteä kiinankaalia
  • 100 g parsakaalin nuppuja
  • 2 tomaattia
  • ½ kurkkua
  • 1 punainen paprika
  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 150 g tofua
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl maapähkinöitä

Kastike

  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • 1 ruukku korianteria
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 punainen chili
  • ½ - 1 dl vettä
  • 4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kastike: Laita sitruunamehu, korianteri, sokeri, suola, kalakastike ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset ja ohenna samalla vedellä, että saat toivomasi paksuuden. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita.

2. Huuhdo kiinankaalinlehdet ja suikaloi ne. Sulata parsakaalinnuput tai ryöppää ne nopeasti, jos ne ovat tuoreita. Huuhdo muut vihannekset. Leikkaa tomaatit suikaleiksi ja viipaloi kurkku. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto palasiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Säästä vihreät osat koristeeksi. Suikaloi tofu.

3. Asettele vihannekset vadille, lisää päälle tofusuikaleet ja koristele munanlohkoilla, ja sipulinvarsikukilla. Lusikoi päälle kastike. Vinkki: Sipulinvarsikukat teet näin: leikkaa 3 sentin pituisia paloja, leikkaa toiseen päähän viiltoja ja pane palaset kylmään veteen, jolloin ne kihartuvat.

Runsas salaatti, joka täyteläisen kastikkeensa ansiosta on kokonainen ateria. Alkuperäisreseptissä käytetään paksoita, tässä olemme vaihtaneet sen kiinankaaliin. Ellet halua munia salaattiisi, voit jättää ne pois ja lisätä tofun määrää – tai päinvastoin.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraVietnamilainen nuudelisalaattiWokattuja vihanneksia tofun ja nuudeleiden keraKylmä savukassler peston keraThaimaalaiset kalakakut ja dippikastikeKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
KasvissalaattiSalaatitKevytGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos