Iso thai-salaatti

Runsas salaatti, joka täyteläisen kastikkeensa ansiosta on kokonainen ateria. Alkuperäisreseptissä käytetään paksoita, tässä olemme vaihtaneet sen kiinankaaliin. Ellet halua munia salaattiisi, voit jättää ne pois ja lisätä tofun määrää – tai päinvastoin.

Neljälle

  • 5-6 lehteä kiinankaalia
  • 100 g parsakaalin nuppuja
  • 2 tomaattia
  • ½ kurkkua
  • 1 punainen paprika
  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 150 g tofua
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl maapähkinöitä

Kastike

  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • 1 ruukku korianteria
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 punainen chili
  • ½ - 1 dl vettä
  • 4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kastike: Laita sitruunamehu, korianteri, sokeri, suola, kalakastike ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset ja ohenna samalla vedellä, että saat toivomasi paksuuden. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita.

2. Huuhdo kiinankaalinlehdet ja suikaloi ne. Sulata parsakaalinnuput tai ryöppää ne nopeasti, jos ne ovat tuoreita. Huuhdo muut vihannekset. Leikkaa tomaatit suikaleiksi ja viipaloi kurkku. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa malto palasiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Säästä vihreät osat koristeeksi. Suikaloi tofu.

3. Asettele vihannekset vadille, lisää päälle tofusuikaleet ja koristele munanlohkoilla, ja sipulinvarsikukilla. Lusikoi päälle kastike. Vinkki: Sipulinvarsikukat teet näin: leikkaa 3 sentin pituisia paloja, leikkaa toiseen päähän viiltoja ja pane palaset kylmään veteen, jolloin ne kihartuvat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!