Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyydytetyt kananmunat katkaravuin täytetyillä latva-artisokanpohjilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kananmunat hyydytetään keittämällä ne hyvin miedolla lämmöllä ilman kuoria. Tässä reseptissä opit lisäksi tekemään oman Rhode Island -kastikkeesi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 suurta latva-artisokanpohjaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 10 katkarapua
  • 2 paprikaa, valinnainen väri
  • suolaa
  • vapaavalintaisia salaatinlehtiä

Koristeluun

  • 1 purkki punaista Limfjordin kaviaaria tai muuta mätiä

Ranskalainen kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskalainen kastike: Ensin suola, pippuri ja etikka, vatkaa sitten mukaan sinappi ja öljy. Marinoi latva-artisokanpohjat kastikkeessa.

2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat vedestä reikäkauhalla ja valuta.

3. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.

4. Sulata katkaravut ja kuivaa ne kevyesti puristelemalla niitä pyyhkeessä. Hienonna ne karkeasti, hienonna paprika, sekoita katkaravut, paprika ja Rhode Island -kastike. Asettele artisokanpohjat salaatinlehtien päälle ja täytä ne katkarapusalaatilla. Asettele päällimmäiseksi haudutetut munat. Kaada päälle hieman Rhode Island -kastiketta ja koristele mielellään Limfjordin kaviaarilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiFriteeratut kanafileet ja sinappibearnaiseNikin bouillabaisse ja rouilleHyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen keraSeesampaneroidut kanavartaat Lihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
Täytetty artisokkaKastikkeet ja dipitGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat