Hyvänolon kesäinen bentobox – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 2kpl Porkkanaa
  • 2kpl Raitajuurta
  • 1kpl Lanttu
  • 1kpl Omena
  • 1kpl Kurkku
  • 1kpl Punasipuli
  • 5 Lehteä sydänsalaattia
  • 5 Lehteä viinisuolaheinää
  • 5 Lehteä pinaattia
  • Puolikas fenkoli
  • Ituja
  • Ruohosipulia
  • 1kpl Appelsiini
  • 1kpl Valkosipulinkynsi
  • 3rkl Majoneesia
  • 1rkl Omenaviinietikkaa
  • 3rkl Ruskistettua voita

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat ja raitajuuret julienneksi ja pyöräytä palloraudalla omenasta palloja.

Tee 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä). Leikkaa kurkusta ja lantusta kuutioita. Pikkelöi.

Leikkaa pinaatti, sydänsalaatti, suolaheinä ja ruohosipuli kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa 1rkl appelsiinimehua, 1tl omenaviinietikkaa ja 0,2dl oliiviöljyä vinaegrettiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa mandoliinilla punasipuli ohueksi, lisää pikkeliliemeen ja laita kylmään maustumaan.

Laita kulhoon 1 kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi, suolaa ja 1tl dijon sinappia. Valuta n. 2dl öljyä massaan samalla sekoittaen.

Paista scampit ja kampasimpukat kuumalla pannulla.

Tee kattilassa ruskistettu voi ja kaada äyriäisten päälle. Osan ruskistetusta voista voi säästää juliennesalaatin sekaan.

Leikkaa mandoliinilla bentoboxin sekaan retiisiä ja fenkolia koristeeksi. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.