Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyvänolon kesäinen bentobox – Jonin resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 2kpl Porkkanaa
  • 2kpl Raitajuurta
  • 1kpl Lanttu
  • 1kpl Omena
  • 1kpl Kurkku
  • 1kpl Punasipuli
  • 5 Lehteä sydänsalaattia
  • 5 Lehteä viinisuolaheinää
  • 5 Lehteä pinaattia
  • Puolikas fenkoli
  • Ituja
  • Ruohosipulia
  • 1kpl Appelsiini
  • 1kpl Valkosipulinkynsi
  • 3rkl Majoneesia
  • 1rkl Omenaviinietikkaa
  • 3rkl Ruskistettua voita

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat ja raitajuuret julienneksi ja pyöräytä palloraudalla omenasta palloja.

Tee 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä). Leikkaa kurkusta ja lantusta kuutioita. Pikkelöi.

Leikkaa pinaatti, sydänsalaatti, suolaheinä ja ruohosipuli kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa 1rkl appelsiinimehua, 1tl omenaviinietikkaa ja 0,2dl oliiviöljyä vinaegrettiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa mandoliinilla punasipuli ohueksi, lisää pikkeliliemeen ja laita kylmään maustumaan.

Laita kulhoon 1 kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi, suolaa ja 1tl dijon sinappia. Valuta n. 2dl öljyä massaan samalla sekoittaen.

Paista scampit ja kampasimpukat kuumalla pannulla.

Tee kattilassa ruskistettu voi ja kaada äyriäisten päälle. Osan ruskistetusta voista voi säästää juliennesalaatin sekaan.

Leikkaa mandoliinilla bentoboxin sekaan retiisiä ja fenkolia koristeeksi. 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Pietarin Poronkäristys – Pietarin reseptiPoro-Bento – Matiaksen reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti