MasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Ainekset
- 6 kpl Punaisia terttutomaatteja
- 3 kpl Vihreää terttutomaattia
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 3 kpl Mietoa chiliä
- 1 kpl Punasipuli (käy myös keltasipuli tai salottisipuli)
- 5 kpl Valkosipulin kynttä
- 4 rkl Tomaattipyreetä
- 4 cm Pala inkivääriä
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Kalakastiketta
- 2 rkl Ruskeaa ruokosokeria
- 1 kpl Lime
- 0,5 pnt Thaibasilika
- Korianteria koristeeksi
- 1 tl Sichuanpippuria
- 2-3dl Kantarelleja
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Paahda terttutomaatit sekä yksi chili grillissä.
Pilko kutteriin sipuli, valkosipuli, kuorittu ja pilkottu sitruunaruoho, kuorittu inkivääri, kaksi chiliä ilman siemeniä, oliiviöljyä, kalakastiketta, sokeria ja puolikkaan limen mehu ja puoli punttia thaibasilikaa ja aja silpuksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Riko huhmareessa sichuanpippuria pieneksi.
Pilko kantarellit ja paahda kuumalla pannulla.
Laita paahtuneet tomaatit ja chili tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Siirrä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, rouhittu sichuanpippuri ja keitä hieman kasaan.
Siirrä keitto takaisin tehosekoittimeen. Lisää ajettu maustetahna ja aja tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Mausta kanttarellit suolalla ja pippurilla. Siivilöi keitto.
Kaada keitto lautaselle, laita keskelle paahtuneet kanttarellit, koristele korianterin lehdellä ja limeen viipaleella. Päälle voi laittaa myös raastettua limeen kuorta, sormisuolaa ja halutessa kookoskermavaahtoa. Kookosmaito/-kerma sopii myös suoraan keiton sekaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta