Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poro-Bento – Matiaksen resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 200g Poron ulkopaisti
  • 1 nippu ruohosipuli
  • 125g Hellmans (Majoneesi)
  • 2tlk misotahnaa
  • 10kpl kuivattu tatti
  • Rypsiöljy
  • 2kpl Puikulaperunoita
  • Suola
  • Pippuri
  • 5 salottisipulia
  • 10kpl kanttarelli
  • 5kpl herkkutatti
  • 3kpl Kevätpunasipuli
  • 1-2-3 lientä

Valmistusohje

Tartar: Leikka poron ulkopaisti pieniksi kuutioiksi, ja mausta suolalla, pippurilla, rypsiöljyllä ja ruohosipulilla. Laita kylmään.

Aja tehosekoittimessa kuivatut tatit hienoksi jauheeksi. Lisää majoneesin joukkoon kuivattua sientä ja misotahnaa.

Leikkaa perunasta mandoliinilla ohuita viipaleita, laita kylmään veteen hetkeksi.

Kuivaa perunat ja laita rasvakeittimeen 170C, kunnes kullanruskeita.

Pikkelöi kanttarellejä ja shalottisipuleita 1-2-3 liemessä (1osa etikka, 2 osaa sokeri, 3osaa vesi). Anna maustua ainakin 30min.

Paahda grillissä salottisipuleita ja kanttarelleja. Nosta sivuun.

Lisää pikkelöityjä sieniä ja sipuleita ja grillatut sipulit. Lisää myös muutama siivu raakoja tattiviipaleita. Mausta ruohosipulilla, öljyllä ja suolalla ja pippurilla. Kokoa.

Kokoa annos bento-boksiin.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Meribassia ja fenkolia – Heinin reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiHyvänolon kesäinen bentobox – Jonin reseptiMasterChef: Chorizoa ja Romescoa – Heinin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti