Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajasuklaakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

10 annosta

  • 250 g mantelimassaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 250 g tummaa taloussuklaata
  • 175 g voita
  • 100 g hunajaa, noin 3/4 dl
  • 4 munaa
  • mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Hienonna mantelimassa. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää kakkuvuoan avulla. Jaa taikina kahteen osaan ja levitä ne kumpikin omaan ympyräänsä. Paista 7-8 minuuttia, kunnes pohjat ovat pinnalta tummia mutta sisältä pehmeitä.

2. Mittaa suklaa, voi ja hunaja kulhoon ja sulata vesihauteessa erittäin matalassa lämpötilassa (enintään 36 astetta). Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa keltuaisia, kunnes seos hieman vaalenee. Sekoita suklaamassa keltuaisvaahtoon ja kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Pane vuoan pohjalle toinen mantelipohja, leikkaa tarvittaessa reunoja. Kaada päälle suklaamassa ja peitä toisella mantelipohjalla. Peitä vuoka tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Mantelimassapohjat saavat täytteekseen suklaata, voita ja hunajaa. Tämä kakku on nautiskelijan unelma, mutta emme suosittele sitä kalorikammoisille. Pidä kakkua viileässä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.

3. Ota kakku jääkaapista juuri ennen tarjoilua. Kumoa ja leikkaa annospaloiksi heti, sillä huoneenlämpöisen kakun leikkaaminen on vaikeaa. Koristele mantelilastuilla.

Lisää aiheesta:

Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietSuklaakreemillä täytetty mantelitorttuParas suklaakakkuPavlovaSuklaatryffelitorttu mantelipohjallaSacherkakku
SuklaakakkuGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku