Pavlova

Tämä kermalla ja hedelmillä täytetty helppo marenkikakku on kotoisin Australiasta, jossa on suosittu jälkiruoka. Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen ja täyttää sen hetkeä ennen tarjoilua kermavaahdolla ja hedelmillä tai tuoreilla marjoilla.

8 annosta

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 tl maissijauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • voita vuoan voiteluun

Täyte

  • hedelmäviipaleita tai marjoja
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.

Kostuta leivinpaperi ja pane se pyöreän kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada marenkitaikina vuokaan ja levitä niin, että keskelle jää syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.

2. Kumoa kakkupohja vadille ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.

3. Täytä kermavaahdolla ja koristele hedelmillä tai marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!