Suklaakreemillä täytetty mantelitorttu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654298/landscape16_9/515/290/16052cfae637bc7c80c1a9cd229d8624/HW/933553-3351.jpg)
Tämä on yksi mantelitorttu-muunnos, täytekreemi on enemmänkin aikuiseen makuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 150 g kuorittuja manteleita
- 2 dl sokeria
- 4 munanvalkuaista
Kreemi
- 250 g pehmeää voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl pikakahvia
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl konjakkia
- 2 tl kaakaojauhetta
- 1 pussi mantelilastuja
- voita ja korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka hyvin tarkoin. Jauha kuoritut mantelit ja sekoita sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri-manteli joukkoon. Lusikoi ja levitä taikina vuokaan ja paista pohja valmiiksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja ja kumoa vadille.
2. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sen jälkeen pikakahvi. Mausta konjakilla ja kaakaolla.
3. Levitä kreemi kakun päälle. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa. Koristele kakku niillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Paistetut kantarellit