Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakreemillä täytetty mantelitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi mantelitorttu-muunnos, täytekreemi on enemmänkin aikuiseen makuun.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10-12 palaa

  • 150 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munanvalkuaista

Kreemi

  • 250 g pehmeää voita
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl pikakahvia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 1 pussi mantelilastuja
  • voita ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka hyvin tarkoin. Jauha kuoritut mantelit ja sekoita sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri-manteli joukkoon. Lusikoi ja levitä taikina vuokaan ja paista pohja valmiiksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja ja kumoa vadille.

2. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sen jälkeen pikakahvi. Mausta konjakilla ja kaakaolla.

3. Levitä kreemi kakun päälle. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa. Koristele kakku niillä.

Lisää aiheesta:

Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietMokkakääretorttuParas suklaakakkuMantelitorttuTalon suklaatorttuMansikkatorttu mantelipohjilla
TorttuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu