Suklaakreemillä täytetty mantelitorttu
Tämä on yksi mantelitorttu-muunnos, täytekreemi on enemmänkin aikuiseen makuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 150 g kuorittuja manteleita
- 2 dl sokeria
- 4 munanvalkuaista
Kreemi
- 250 g pehmeää voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl pikakahvia
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl konjakkia
- 2 tl kaakaojauhetta
- 1 pussi mantelilastuja
- voita ja korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka hyvin tarkoin. Jauha kuoritut mantelit ja sekoita sokerin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri-manteli joukkoon. Lusikoi ja levitä taikina vuokaan ja paista pohja valmiiksi juuri uunin keskitason alapuolella, noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja ja kumoa vadille.
2. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan, sen jälkeen pikakahvi. Mausta konjakilla ja kaakaolla.
3. Levitä kreemi kakun päälle. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa. Koristele kakku niillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta