Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaatryffelitorttu mantelipohjalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ihana tryffelitorttu sopii yhtä hyvin jälkiruoaksi kuin tee- tai kahvikupillisen kanssa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

12 palaan

  • 200 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta

Tryffeli

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa, sekoita se munien ja kaakaojauheen kanssa. Vatkaa massa ilmavaksi sähkövatkaimella. Kiinnitä irtopohjavuoan (n. 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja kaada massa vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 18-20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hieman ja siirrä se kakkuvadille.

2. Paloittele suklaa ja sulata ne vesihauteessa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää keltuainen kerrallaan sekä n. ½ dl vatkaamatonta kermaa. Sekoita notkeaksi massaksi ja anna jäähtyä jonkin aikaa, mutta älä anna sen jähmettyä. Vatkaa loput kermasta ja sekoita suklaamassaan. Laita irtopohjavuoan reunaosa kakkuvadille kakkupohjan ympärille ja levitä tryffeli mantelipohjalle. Täytä vuoan reunoja kohti, niin että reunasta tulee tasaisen kaunis. Peitä foliolla ja laita torttu kylmään, vähintään 3-4 tunniksi tai yön yli.

3. Irrota vuoka terävällä veitsellä ja nosta se varovaisesti pois.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuKuorrutettu suklaatorttuPakastettu suklaavaahtotorttuHunajasuklaakakkuSuklaatorttu kerman ja hedelmien keraSuklaa-vadelmauni
SuklaatorttuGluteenitonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu