Suklaatryffelitorttu mantelipohjalla

Tämä ihana tryffelitorttu sopii yhtä hyvin jälkiruoaksi kuin tee- tai kahvikupillisen kanssa.

12 palaan

  • 200 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta

Tryffeli

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa, sekoita se munien ja kaakaojauheen kanssa. Vatkaa massa ilmavaksi sähkövatkaimella. Kiinnitä irtopohjavuoan (n. 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja kaada massa vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 18-20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hieman ja siirrä se kakkuvadille.

2. Paloittele suklaa ja sulata ne vesihauteessa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää keltuainen kerrallaan sekä n. ½ dl vatkaamatonta kermaa. Sekoita notkeaksi massaksi ja anna jäähtyä jonkin aikaa, mutta älä anna sen jähmettyä. Vatkaa loput kermasta ja sekoita suklaamassaan. Laita irtopohjavuoan reunaosa kakkuvadille kakkupohjan ympärille ja levitä tryffeli mantelipohjalle. Täytä vuoan reunoja kohti, niin että reunasta tulee tasaisen kaunis. Peitä foliolla ja laita torttu kylmään, vähintään 3-4 tunniksi tai yön yli.

3. Irrota vuoka terävällä veitsellä ja nosta se varovaisesti pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!