Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut browniet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

16 palaan

  • 230 g tummaa suklaata
  • 230 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl suolaa
  • 20 paahdettua hasselpähkinää

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Hienonna suklaa ja sulata se syvässä lautasessa kattilan päällä, jossa on kiehuvaa vettä.

2. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, helpoiten tämä käy, jos voi on huoneenlämpöistä. Lisää munat, keltuaiset ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lisää muut ainekset sekä sula suklaa.

3. Ota esiin vuoka, n. 25X30 cm. Laita pohjalle voipaperia, voitele ja jauhota reunat ja voipaperipohja. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Kakun tulee olla tahmea keskeltä. Leikkaa jäähdyttyä annospaloiksi.

Mikään ei vedä vertoja tahmeille, suklaisille brownieille. Tarjoile kylmän kermavaahtonokareen ja luksusmaisen mansikan kanssa. Parhaaseen lopputulokseen yllät kun käytät suklaata, jossa on korkea kaakaopitoisuus.

Lisää aiheesta:

Suklaakakku briosseillaParas suklaakakkuBrownie-suklaakakkuAmerikkalainen banaanikakkuSuklaatorttu suklaaraasteellaTalon suklaatorttu
BrownietKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Browniet
  • 22.8.09:25
    Suklaa

    Ranskanpastilli-brownie

  • 09.11.201715:14
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Saksanpähkinäbrowniet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Suklaabrowniet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut browniet