Hunajaläskiä smörrebrödillä
Tämä on hieman erilainen smörrebröd, joka on päällystetty coleslaw- amerikkalaisella kaalisalaatilla ja hunajaläskillä.
Neljälle
- 4 viipaletta ruisleipää
- voita
- 4 viipaletta hunajaläskiä
- kaalisalaattia
- 4 rkl paahdettua sipulia
Hunajaläski
- 600 g suolattua siansivua
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 laakerinlehteä
- 4 maustepippuria
- 2 dl hunajaa
- 2 tl valkoviinietikka
- 2 tl sambal badjakia
Amerikan kaalisalaatti (Coleslaw)
- 5 dl suikaloitua kaalia
- 1 dl porkkanaraastetta
- ½ dl majoneesia
- 3 rkl luonnonjogurttia
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
Valmistusohje
1. Hunajaläski: Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Laita ne yhdessä siansivun kanssa kattilaan ja peitä vedellä. Lisää laakerinlehti ja pippurit. Keitä 30-40 minuuttia. Nosta läski liemestä ja leikkaa kamara pois. Laita liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä.
2. Sekoita keskenään hunaja, viinietikka ja sambal. Aseta siansivu nyt uunivuokaan poistetun kamaran puoleinen sivu ylöspäin. Peitä liha hunajaseoksella, säästä seosta hieman tarjoilua varten. Grillaa lihaa korkeassa lämmössä uunissa, kunnes läski on kauniin ruskeaa. Ole tarkkana, hunaja palaa helposti.
3. Coleslaw: Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita keskenään majoneesi, jogurtti ja sinappi ja kääntele kaali ja porkkana seokseen.
4. Smörrebröd: Voitele leivät voilla ja peitä ne kaalisalaatilla. Leikkaa läski viipaleiksi ja asettele voileiville. Tiputtele hunajaseosta päälle, sirottele leiville vielä paahdettua sipulia ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje