Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajaläskiä smörrebrödillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hieman erilainen smörrebröd, joka on päällystetty coleslaw- amerikkalaisella kaalisalaatilla ja hunajaläskillä.

Neljälle

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta hunajaläskiä
  • kaalisalaattia
  • 4 rkl paahdettua sipulia

Hunajaläski

  • 600 g suolattua siansivua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 maustepippuria
  • 2 dl hunajaa
  • 2 tl valkoviinietikka
  • 2 tl sambal badjakia

Amerikan kaalisalaatti (Coleslaw)

  • 5 dl suikaloitua kaalia
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • ½ dl majoneesia
  • 3 rkl luonnonjogurttia
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia

Valmistusohje

1. Hunajaläski: Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Laita ne yhdessä siansivun kanssa kattilaan ja peitä vedellä. Lisää laakerinlehti ja pippurit. Keitä 30-40 minuuttia. Nosta läski liemestä ja leikkaa kamara pois. Laita liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä.

2. Sekoita keskenään hunaja, viinietikka ja sambal. Aseta siansivu nyt uunivuokaan poistetun kamaran puoleinen sivu ylöspäin. Peitä liha hunajaseoksella, säästä seosta hieman tarjoilua varten. Grillaa lihaa korkeassa lämmössä uunissa, kunnes läski on kauniin ruskeaa. Ole tarkkana, hunaja palaa helposti.

3. Coleslaw: Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita keskenään majoneesi, jogurtti ja sinappi ja kääntele kaali ja porkkana seokseen.

4. Smörrebröd: Voitele leivät voilla ja peitä ne kaalisalaatilla. Leikkaa läski viipaleiksi ja asettele voileiville. Tiputtele hunajaseosta päälle, sirottele leiville vielä paahdettua sipulia ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaBBQ-grillatut kylkiluut ja coleslawItalialaiset jauhelihakääryleetPorsaanpaistia ja punakaaliaTäytetty kalkkuna amerikkalaisittainMaksapasteija-smörrebröd
LihavoileipäVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät