Täytetty kalkkuna amerikkalaisittain
Tarjoile kalkkunantäyte erillisessä kulhossa kalkkunan ja kastikkeen kera. Yhdysvalloissa syödään karpaloita lisukkeena, täällä voimme vaihtaa ne puolukkahilloon.
8-10 hengelle
- 1 kalkkuna, noin 3 kg
- 50 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Täyte
- 30 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 5 lehtisellerin vartta
- 1 keltasipuli
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 ½ tl murskattuja laakerinlehtiä
Kastike
- 5 dl kanalientä
- 25 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- keitettyjä vihreitä papuja mantelirouheen kera
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Täyte: Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita.
2. Kalkkuna: Hiero kalkkuna suolalla ja valkopippurilla. Täytä leipäseoksella. Laita kalkkuna ritilälle uunipannun päälle. Kaada kanaliemi pannun pohjalle. Sulata voi. Paista kalkkunaa 175-asteisessa uunissa, noin 45 minuuttia per kilo. Paista ensin selkäpuoli, sitten sivut ja lopuksi rintapuoli. Penslaa voisulalla käännösten välillä. Ota kalkkuna uunista ja kääri se folioon.
3. Kastike: Siivilöi liemi uunipannusta. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita. Laita kattila takaisin levylle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma. Anna porista 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeeseen lisää väriä ja suolaisuutta, lisää soija.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan