Täytetty kalkkuna amerikkalaisittain

Tarjoile kalkkunantäyte erillisessä kulhossa kalkkunan ja kastikkeen kera. Yhdysvalloissa syödään karpaloita lisukkeena, täällä voimme vaihtaa ne puolukkahilloon.

8-10 hengelle

  • 1 kalkkuna, noin 3 kg
  • 50 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Täyte

  • 30 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 5 lehtisellerin vartta
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 ½ tl murskattuja laakerinlehtiä

Kastike

  • 5 dl kanalientä
  • 25 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa
  • keitettyjä vihreitä papuja mantelirouheen kera
  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Täyte: Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita.

2. Kalkkuna: Hiero kalkkuna suolalla ja valkopippurilla. Täytä leipäseoksella. Laita kalkkuna ritilälle uunipannun päälle. Kaada kanaliemi pannun pohjalle. Sulata voi. Paista kalkkunaa 175-asteisessa uunissa, noin 45 minuuttia per kilo. Paista ensin selkäpuoli, sitten sivut ja lopuksi rintapuoli. Penslaa voisulalla käännösten välillä. Ota kalkkuna uunista ja kääri se folioon.

3. Kastike: Siivilöi liemi uunipannusta. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita. Laita kattila takaisin levylle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma. Anna porista 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeeseen lisää väriä ja suolaisuutta, lisää soija.

Parhaat ruokaohjelmat