Porsaanpaistia ja punakaalia

Mehukas kinkku, josta ei ole poistettu kamaraa tarjotaan tuoksuvan ja mausteisen punakaalin kera. Ohje sopii varsinkin joulun aikaan, jolloin sianliha on edullista ja punakaali erityisen herkullista!

4 annosta

  • 1½ kg luuton kamarallinen porsaanpaisti
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 100 g voita
  • 600 g punakaalia
  • 2 sipulia
  • 1 hapan omena
  • 10 mausteneilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kuumaa vettä
  • 1 tl Maizenaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria

Valmistusohje

1. Kypsennä uuni 175 asteeseen. Leikkaa paistin kamaraan ristikkäisiä viiltoja niin että pintaan muodostuu ruutukuvio. Hiero suola ja pippuri lihaan. Nosta paisti ritilän päälle pienelle uuninpannulle ja työnnä lihaan paistolämpömittari. Kypsennä lihaa uunin keskitasolla, kunnes paistolämpömittarin lukema on 72 astetta.

2. Punakaali: Suikaloi punakaali, kuori ja viipaloi sipulit ja omena. Sulata isossa padassa voi ja lisää voisulan joukkoon punakaalisuikaleet, sipuli- ja omenaviipaleet, mausteneilikat, laakerinlehdet ja suola. Hauduta noin 45 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tilkka vettä, jos seos vaikuttaa kuivalta. Poimi laakerinlehdet ja neilikat kaalilisukkeesta ennen tarjoilua.

3. Ota paisti uunista ja anna vetäytyä hetki. Kääri paisti alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä. Lisää uunipannulle tilkka vettä ja sekoita niin että saat paistoliemen talteen. Siivilöi liemi tarvittaessa ja kaada pieneen kastiketilkkaan. Liuota Maizena kylmään vesitilkkaan ja sekoita paistoliemeen. Kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistiviipaleet punakaalin, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.