Italialaiset jauhelihakääryleet
Herkullisia kääryleitä, joita maustavat salvia, parmesaani ja valkosipuli.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 8 ohutta viipaletta raakaa kinkkua
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 250 g sikajauhelihaa, vähärasv.
- 1 muna
- 1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 tl salviaa
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 3 rkl persiljasilppua
- ½ dl kahvikermaa
Kastike
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl lihalientä
- 1 dl kahvikermaa
- arrowjuurta + vesitilkka
Valmistusohje
1. Laita kinkkuviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji ne nyrkillä tai lihanuijalla, ellei niitä oltu nuijittu kaupassa. Sekoita jauhelihaan ja muut ainekset jaa se kinkkuleikkeille ja kääri rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet ympäriinsä voissa ja siirrä pataan.
2. Kaada kääryleiden päälle viini ja lihaliemi ja keittele hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 45 minuuttia.
3. Nosta kääröt padasta, lisää liemeen kerma ja mausta. suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella ja nosta lihakääröt takaisin kastikkeeseen. Kiehauta. Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan