Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maksapasteija-smörrebröd

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Maksapasteija

  • 500 g sian- tai vasikanmaksaa
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl voita
  • 250 g silavaa +
  • silavaviipaleita vuokaan
  • 4 iso anjovisfileetä
  • 4 munaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl siirappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Lihahyytelö

  • 4 liivatelehteä
  • 3 dl häränlihalientä

Smörrebröd

  • 4 ohutta ruisleipäviipaletta
  • voita
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 2 tuoretta herkkusientä
  • 4 rkl lihahyytelöä silputtuna
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 4 persiljanoksaa

Valmistusohje

1. Maksapasteija: Pane maksa likoamaan maitoon yön yli. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta maksa maidosta ja leikkaa se palasiksi. Kuori ja silppua punasipuli, kuullota silppua voissa ruskistamatta. Leikkaa silava kuutioiksi. Hienonna maksa ja silava mikserissä yhdessä anjovisten ja sipulisilpun kanssa joustavaksi massaksi. Vatkaa yhteen munat, jauho, siirappi ja kerma. Sekoita seos huolellisesti maksamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista koenokare pannulla, maista ja mausta tarvittaessa: seoksen pitää olla vahvan makuista. Vuoraa 1 ½ litran pitkulainen leipävuoka silavasiivuilla. Kaada maksaseos vuokaan. Peitä kostutetulla leivinpaperilla ja paista pasteijaa vesihauteessa vajaa 2 tuntia. Jäähdytä pasteija vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Ylenpalttiset tanskalaiset voileivät tunnetaan kaikkialla maailmassa. Aito smörrebröd on kokonainen ateria: leipäviipaleen pitää olla hyvin ohut, eikä se saa näkyä päällysten alta. Tässä saat myös tanskalaisen reseptin kotitekoiseen maksapasteijaan.

2. Lihahyytelö: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta lihaliemi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos vuokaan ja pane kylmään hyytymään. Ota sitten 4 ruokalusikallista hyytelöä voileipää varten.

3. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksapasteijasta sentin paksuisia siivuja. Silppua lihahyytelö. Voitele ohuet leivät voilla, asettele päälle maksapasteijaa, pekonia ja sieniviipaleita. Koristele hyytelösilpulla, paahdetulla sipulilla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeSmoolantilainen karkea maksapasteijaVasikkakääröt kermakastikkeessaLammascurryleipä ja minttujogurttiHunajaläskiä smörrebrödilläTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaLihavoileipäVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija