Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa myöhemmin lähetyksen jälkeen.
Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa myöhemmin lähetyksen jälkeen.Shutterstock
Julkaistu 12.05.2024 08:00

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: Neljälle alkupalaksi

Ainekset

  • 4 leipäviipaletta tai 8 patonkiviipaletta
  • 1–2 raparperinvartta
  • paketti pekonia
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 150 g turkkilaista jugurttia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Yhden sitruunan kuoriraaste

Valmistusohje

Leikkaa saksilla pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää n.2,5 dl kuutioitua raparperia ja paista muutama minuutti. 

Uuni toimii myös, siinä tapauksessa tee näin:

Leikkaa raparperinvarret ohueksi, kieputa pekoni raparperin ympärille ja nostele ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Paahda 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja käännä kylkeä, paahda vielä toinen mokoma ja pitäisi olla valmista. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu siihen pekoni pysyy rapeana. 

Valmista vuohenjuustovaahto. Mittaa kulhoon vuohenjuusto, jugurtti, hunaja, suola ja mustapippuri sekä sitruunan kuoriraaste. Vispaa kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. 

Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Nämä suolaiset leivät sopivat alkupalaksi! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.

Paahda leipiä paahtimessa, levitä päälle kuohkea vuohenjuusto ja nostele pekoniin kierretyt raparperit leipien ylle. 

Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja syötävillä kukilla.

Lisää aiheesta:

Nopea raparperi-kaurapaistosKari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet MasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiMasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin reseptiHellapoliisin punajuuri-homejuustopannariRuohosipulimunakokkelia ja kylmäsavulohta
RaparperiLeipäLihavoileipäHuomenta SuomiAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi
  • 9.6.09:25
    Raparperipiirakka

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperipiirakka

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 28.05.202416:30
    Booli

    Kesäinen raparperibooli

  • 12.05.202408:01
    Vaahto

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 12.05.202408:00
    Leipä

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät