Mainos
Mainos

Yhdysvaltain etelävaltioiden erikoisuus on grillata ja savustaa samanaikaisesti erityisissä barbequegrilleissä. Saat lähes saman tuloksen tällä reseptillä. Kylkiluut pitää keittää etukäteen, kunnes liha melkein irtoaa luista. Liquid smoke -nestettä myydään pulloissa.

Neljälle

  • 1 ½ kg siankylkiluita

Keitinliemi

  • 5 l vettä
  • 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl suolaa
  • 5 rkl savuesanssia
  • (Liquid smoke)

Kiilloke

  • 1 dl japanilaista soijaa
  • ½ dl kuivaa sherryä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriraastetta
  • 2 dl fajitamarinadia/kastiketta

Coleslaw-kaalisalaatti

  • 7 dl kaalisuikaleita
  • 1 porkkana
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä keskenään vesi, viinietikka, suola ja savuesanssi isossa padassa. Erottele halutessasi kylkiluut toisistaan ja laita ne kiehuvaan veteen. Keitä niitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Sulje lämpö levyltä ja jätä luut liemeen vetäytymään tunniksi. Nosta varovasti mureat kylkiluut, laita vadille ja pane jääkaappiin. Tämän voit tehdä vuorokautta ennen.

2. Kiilloke: Sekoita kaikki aineet keskenään kastikkeeksi. Laita kylmään.

3. Coleslaw-kaalisalaatti: Kuori ja raasta porkkana karkeasti. Laita kaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon ja sekoita hyvin suola joukkoon. Anna olla huoneenlämmössä 15 minuuttia. Vatkaa keskenään kulhossa majoneesi, ranskankerma, valkoviinietikka ja sokeri. Purista neste kaali- ja porkkanaseoksesta ja sekoita hyvin majoneesikastikkeen kanssa, mausta mustapippurilla.

4. Penslaa kylkiluut runsaasti kiillokkeella ja grillaa ne varovasti noin 5 minuuttia puoleltaan. Leikkaa kylkiluut viipaleiksi joka luun välistä ja tarjoile coleslawin kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.