BBQ-grillatut kylkiluut ja coleslaw
Yhdysvaltain etelävaltioiden erikoisuus on grillata ja savustaa samanaikaisesti erityisissä barbequegrilleissä. Saat lähes saman tuloksen tällä reseptillä. Kylkiluut pitää keittää etukäteen, kunnes liha melkein irtoaa luista. Liquid smoke -nestettä myydään pulloissa.
Neljälle
- 1 ½ kg siankylkiluita
Keitinliemi
- 5 l vettä
- 1 ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl suolaa
- 5 rkl savuesanssia
- (Liquid smoke)
Kiilloke
- 1 dl japanilaista soijaa
- ½ dl kuivaa sherryä
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl inkivääriraastetta
- 2 dl fajitamarinadia/kastiketta
Coleslaw-kaalisalaatti
- 7 dl kaalisuikaleita
- 1 porkkana
- 1 tl suolaa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ rkl sokeria
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä keskenään vesi, viinietikka, suola ja savuesanssi isossa padassa. Erottele halutessasi kylkiluut toisistaan ja laita ne kiehuvaan veteen. Keitä niitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Sulje lämpö levyltä ja jätä luut liemeen vetäytymään tunniksi. Nosta varovasti mureat kylkiluut, laita vadille ja pane jääkaappiin. Tämän voit tehdä vuorokautta ennen.
2. Kiilloke: Sekoita kaikki aineet keskenään kastikkeeksi. Laita kylmään.
3. Coleslaw-kaalisalaatti: Kuori ja raasta porkkana karkeasti. Laita kaalisuikaleet ja porkkanaraaste kulhoon ja sekoita hyvin suola joukkoon. Anna olla huoneenlämmössä 15 minuuttia. Vatkaa keskenään kulhossa majoneesi, ranskankerma, valkoviinietikka ja sokeri. Purista neste kaali- ja porkkanaseoksesta ja sekoita hyvin majoneesikastikkeen kanssa, mausta mustapippurilla.
4. Penslaa kylkiluut runsaasti kiillokkeella ja grillaa ne varovasti noin 5 minuuttia puoleltaan. Leikkaa kylkiluut viipaleiksi joka luun välistä ja tarjoile coleslawin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan