Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hummerisalaatti appelsiinin ja curryn kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria
  • 2 appelsiinia
  • 150 g kiinankaalia
  • 2 salaattisipulia
  • ½ mango
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl salaatinlehtiä
  • suolaa ja tabascoa

Appelsiini-curryfondi

  • 1 sipuli
  • 2 sitruunaruohon kortta
  • 1 ½ tl currya
  • 2 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 dl porkkanamehua
  • ½ dl limettimehua
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko hummerin sakset ja kaiva niistä liha ulos, kuori pyrstöt ja ota liha talteen. Pane hummerinlihat jääkaappiin. Laita kuoret uunipellille ja paahda unissa 15 minuuttia.

2. Appelsiinifondi: Purista appelsiineista mehu. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa ja paloittele sitruunaruoho. Kuullota sipulia, currya ja sitruunaruohoa kattilassa öljyssä ruskistamatta. Lisää paahdetut hummerinkuoret ja kaada päälle appelsiinimehu, porkkana- ja limettimehu. Kaada päälle sen verran vettä, että kuoret peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 20 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna fondin vetäytyä 30 minuuttia. Siivilöi fondi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kokoon ilman kantta, kunnes 2 dl on jäljellä. Jäähdytä fondi jääkaapissa.

Intian ja Karibian maut kohtaavat, kun curry, appelsiini ja mango maustavat makeaa hummerinlihaa. On todella vaivan arvoista keittää fondi hummerinkuorista, se ryhdistää koko ruoan. Käytä lisäksi rooman-, lollorosso- tai tammenlehväsalaattia.

3. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Suikaloi kiinankaali karkeasti ja laita silppu lävikköön. Keitä 1 litra vettä, kaada se kiinankaalin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Viipaloi salaattisipulit ohuelti, kuori ja kuutioi mango. Jaa hummerinliha isohkoiksi paloiksi.

4. Vatkaa yhteen kylmä appelsiinifondi ja öljy. Kääntele seokseen hummerinliha, appelsiinifileet, kiinankaalisilppu, salaattisipulit, mangokuutiot ja korianterisilppu. Sekoita joukkoon viimeiseksi vihreät salaatinlehdet ja mausta suolalla ja muutamalla tipalla tabascoa.

Lisää aiheesta:

Hummerikastike ja -keittoVietnamilainen nuudelisalaattiKukkakaalicurry, bataatit ja banaanitAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden keraPeruna-kikhernesalaattiUdo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
ÄyriäissalaattiAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti