Hillosipulit
Hillosipuli on oivallinen seuralainen esimerkiksi sellaisille liharuoille kuin linnapaisti tai merimiespihvi. Hienonnettu hillosipuli antaa lisämakua esimerkiksi salaatti- tai remouladekastikkeelle. Lisäksi hillosipulit sopivat naposteltaviksi myös sellaisinaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Tarvitset
- 500g pieniä hillosipuleita
Suolaliemi
- 5 dl vettä
- ½ dl suolaa
Etikkaliemi
- ½ dl väkiviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 1½ dl sokeria
- 2 palaa muskotinkukkaa
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele sipulit, pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää 1-2 minuuttia. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Lisää suola veteen ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Pane joukkoon kuoritut sipulit ja anna vetäytyä yön yli.
2. Kaada suolaliuos pois. Keitä sipulit pehmeiksi suolaamattomassa vedessä noin 5 minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois ja pane sipulit lasipurkkiin.
3. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, muskotinkukat, inkivääri ja valkopippuri. Kaada liemi kuumana sipuleiden päälle. Sulje tiiviisti kannella ja säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa