Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hillosipulit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Tarvitset

  • 500g pieniä hillosipuleita

Suolaliemi

  • 5 dl vettä
  • ½ dl suolaa

Etikkaliemi

  • ½ dl väkiviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 2 palaa muskotinkukkaa
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • ½ tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele sipulit, pane ne kiehuvaan veteen ja ryöppää 1-2 minuuttia. Huuhdo kylmässä vedessä ja kuori. Lisää suola veteen ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Pane joukkoon kuoritut sipulit ja anna vetäytyä yön yli.

2. Kaada suolaliuos pois. Keitä sipulit pehmeiksi suolaamattomassa vedessä noin 5 minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois ja pane sipulit lasipurkkiin.

3. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, muskotinkukat, inkivääri ja valkopippuri. Kaada liemi kuumana sipuleiden päälle. Sulje tiiviisti kannella ja säilytä viileässä.

Hillosipuli on oivallinen seuralainen esimerkiksi sellaisille liharuoille kuin linnapaisti tai merimiespihvi. Hienonnettu hillosipuli antaa lisämakua esimerkiksi salaatti- tai remouladekastikkeelle. Lisäksi hillosipulit sopivat naposteltaviksi myös sellaisinaan!

Lisää aiheesta:

Chilikurkut tillilläKarviaischutneySahramisäilötyt sipulitSäilykekeltajuuretUunissa keitetty kirjolohiKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
SäilöntäKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku