Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg luutonta vasikanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 10 kokonaista valkopippuria

Vihreä kastike

  • 6 dl keitinlientä
  • 1 vihersalaattikerä
  • 1 salaattisipuli
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaanpuoleiseen kattilaan. Laita mukaan sipuli, porkkana ja sellerinvarsi paloiksi leikattuina. Lisää kattilaan viini ja öljy sekä vettä niin paljon, että sitä on lihan puoliväliin. Lisää suola ja pippurit. Keitä tunti miedolla lämmöllä, kunnes lihan sisälämpö on 70-72 astetta (rosa liha) tai 77 (läpikypsä). Nosta paisti liemestä ja jäähdytä. Laita paisti jäähtyneenä kylmään, niin että siitä tulee aivan kylmää.

2. Puhdista ja huuhtele salaatit ja salaattisipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi, leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua persilja. Soseuta monitoimikoneella tai vastaavalla 6 dl keitinlientä, salaatinlehdet, salaattisipuli ja persilja sileäksi kastikkeeksi. Lisää kaprikset ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kovimmalla nopeudella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Keitä vasikanpaisti ja tarjoa se ohuina viipaleina kylmänä seuranaan ihana vihreä kastike oliivien ja kapristen kera. Kastikkeen valmistuksessa on hyvä olla koneellinen soseuttaja. Tämä on herkullinen kesäpäivällinen tai noutopöydän kuningaslaji.

3. Poista oliiveista kivet ja silppua oliivit. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastike päälle. Koristele kapriksilla ja oliiveilla.

Lisää aiheesta:

Kalaa valkoviinikastikkeessaHäränliemi ja frikadellitLammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennosVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden kera
VasikanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet