Helppo sienisalaatti suolasienistä – suolasienisalaatti on varma lisuke vaikka joulupöytään
Julkaistu
Suolasienisalaatti valmistuu muutamissa minuuteissa. Jos et itse säilönyt syksyn sieniä, voit ostaa säilötyt sienet kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta.
- Aktiivinen valmistusaika: 8min
- Kokonaisvalmistusaika: 8min
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 530/350 g haaparouskuja tai suolasienisekoitusta
- 1 sipuli
- 1 omena
- 350 g smetanaa tai ranskankermaa
- 2 tl sinappia
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa tarvittaessa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Sienisalaatti suolasienistä valmistuu näin:
- Huuhtele ja valuta suolasienet hyvin.
- Kuori ja hienonna joukkoon sipuli. Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään.
- Valmista kastike. Sekoita smetanan tai ranskankerman joukkoon sinappia, mustapippuria myllystä, ripaus suolaa ja hienonnettua persiljaa. Tarkista maku.
- Kääntele kastike sienisalaatin joukkoon.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia