Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Metsäsieniviillokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 250 g herkkutatteja
  • 250 g kantarelleja
  • 4 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl madeiraa
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 10 kuivattua, kivetöntä luumua
  • 10-12 saksanpähkinän puolikasta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 50 g kylmää, suolatonta voita

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja irrota herkkutateista jalat. Poista jaloista uloin kerros ja viipaloi ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa lakit isohkoiksi palasiksi. Lämmitä puolet öljystä paistinpannusta. Murskaa valkosipuli ja lisää se joukkoon. Kuullota sienten jalkoja pari minuuttia. Lisää madeira ja kasvisliemi, kiehauta viisi minuuttia. Kaada sekoittimeen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kaada kattilaan ja pidä lämpimänä.

2. Kuumenna loput öljystä. Lisää tattien lakit ja kantarellit ja kuullota viisi minuuttia. Lisää timjami (säästä hiven koristeluun) sekä luumut ja kiehauta 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.

3. Lämmitä kastike. Vispaa joukkoon voikuutiot muutama kerrallaan, ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele sienet ja luumut lautasille ja valuta kastike ympärille. Koristele pienellä määrällä tuoretta timjamia ja tarjoile heti.

Tässä vasta mainio ruokalaji! Tuoreiden metsäsienien maku on mitä hienoin, mutta kuivatut sienet kestävät kyllä vertailun. Jos haluat ruokaasi erityistä loistokkuutta, voit lisätä ripauksen tryffeliöljyä.

Lisää aiheesta:

Inkivääri-chiliherkkusienetMarjainen kana-fetajuustosalaattiBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaHerkuttelijan sienifrikasséValkosipulibroileri kantarellien kera
SienetKananmunatonKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta