Juuresliemi grillatun broilerin kera

Käytä tilaisuus hyväksesi ja tee tätä ihanaa ruokaa loppukesällä tai syksyllä, kun juurekset ovat parhaimmillaan.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tl öljyä
  • 7 dl vihanneslientä
  • 1 porkkana
  • 4 perunaa
  • 1 pala retikkaa
  • 2 tomaattia
  • 2 tuoretta basilikanoksaa

Pesto

  • 2 ruukkua basilikaa (3 dl lehtiä)
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Miksaa koneella basilika ja siemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Ota massa sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi joukkoon ja mausta suolalla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori porkkana, perunat ja retikka ja leikkaa paloiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää juurekset. Keitä 10 minuuttia. Nosta juurekset liemestä ja pidä lämpiminä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Voitele grillipannu öljyllä ja grillaa fileitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja kiehauta liemi. Nosta juures- ja tomaattikuutiot lämpimille syville lautasille ja kaada kuumaa lientä niiden päälle. Aseta päällimmäiseksi grillatut fileet, tipauta pestonokare fileille ja koristele basilikanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja