Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuresliemi grillatun broilerin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä tilaisuus hyväksesi ja tee tätä ihanaa ruokaa loppukesällä tai syksyllä, kun juurekset ovat parhaimmillaan.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tl öljyä
  • 7 dl vihanneslientä
  • 1 porkkana
  • 4 perunaa
  • 1 pala retikkaa
  • 2 tomaattia
  • 2 tuoretta basilikanoksaa

Pesto

  • 2 ruukkua basilikaa (3 dl lehtiä)
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Miksaa koneella basilika ja siemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Ota massa sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi joukkoon ja mausta suolalla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori porkkana, perunat ja retikka ja leikkaa paloiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää juurekset. Keitä 10 minuuttia. Nosta juurekset liemestä ja pidä lämpiminä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Voitele grillipannu öljyllä ja grillaa fileitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja kiehauta liemi. Nosta juures- ja tomaattikuutiot lämpimille syville lautasille ja kaada kuumaa lientä niiden päälle. Aseta päällimmäiseksi grillatut fileet, tipauta pestonokare fileille ja koristele basilikanlehdillä.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläRanskalainen jänispataKyljykset osso bucon tapaanPestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasviksetKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
Grillattu broileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri
  • 07.07.202312:29
    Marinadi

    Pussimarinadi kanalle: Kätevä tapa broilerin marinoimiseen!

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri-risi-bisi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttimarinoitu broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lentävä Jaakko