Juuresliemi grillatun broilerin kera
Käytä tilaisuus hyväksesi ja tee tätä ihanaa ruokaa loppukesällä tai syksyllä, kun juurekset ovat parhaimmillaan.
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tl öljyä
- 7 dl vihanneslientä
- 1 porkkana
- 4 perunaa
- 1 pala retikkaa
- 2 tomaattia
- 2 tuoretta basilikanoksaa
Pesto
- 2 ruukkua basilikaa (3 dl lehtiä)
- 25 g pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Miksaa koneella basilika ja siemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Ota massa sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi joukkoon ja mausta suolalla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori porkkana, perunat ja retikka ja leikkaa paloiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää juurekset. Keitä 10 minuuttia. Nosta juurekset liemestä ja pidä lämpiminä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Voitele grillipannu öljyllä ja grillaa fileitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja kiehauta liemi. Nosta juures- ja tomaattikuutiot lämpimille syville lautasille ja kaada kuumaa lientä niiden päälle. Aseta päällimmäiseksi grillatut fileet, tipauta pestonokare fileille ja koristele basilikanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan