Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkuttelijan sienifrikassé

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 250 g herkkutatteja
  • 250 g kantarelleja
  • 4 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl madeiraa
  • 6 dl vihanneslientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 10 kuivattua luumua
  • 10-12 saksanpähkinän puolikasta
  • 50 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • tryffeliöljyä haluttaessa

Valmistusohje

1. Puhdista ja perkaa sienet. Napsauta herkkutattien jalka irti, kuori ne ja viipaloi 1/2 sentin viipaleiksi. Leikkaa hatut suurehkoiksi paloiksi. Kaada puolet öljystä paistinpannuun. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää öljyyn. Kuullota tattien jalkaviipaleita öljyssä pari minuuttia, lisää madeira ja vihannesliemi ja keitä 5 minuuttia.

2. Kaada paistettu seos tehosekoittimeen tai vastaavaan mikseriin ja pyöritä sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike kasariin ja pidä lämpimänä. Kuivaa paistinpannu, kuumenna loppu öljy kuumaksi, lisää tattien hattupalat sekä kantarellit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää sitten pannulle silputtua timjamia (säästä hieman koristeeksi) sekä luumut ja keitä vielä 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.

Tämä sienifrikassé on herkuttelijan versio sienimuhennoksesta ja maultaan vertaansa vailla. Tuoreiden metsäsienien maku on suurenmoinen, mutta voit käyttää myös kuivattuja sieniä.

3. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi. Kuumenna kastike. Lisää mahdollinen tryffeliöljy, vatkaa sen jälkeen sekaan voikuutiot muutama kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele sienet ja luumut lautasille ja kaada kastiketta niiden ympärille. Koristele timjamilla ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Hedelmäinen seesamikananpoikaMetsäsieniviillokkiBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaCoq au vin leivän keraValkosipulibroileri kantarellien kera
SienetKasvislisukeKananmunatonSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 03.10.202307:08
    Nopeat ja helpot

    Helppo sienipasta

  • 25.11.202212:52
    Kastike lihalle

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 03.09.202113:16
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienipasta

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta