Herkuttelijan sienifrikassé

Tämä sienifrikassé on herkuttelijan versio sienimuhennoksesta ja maultaan vertaansa vailla. Tuoreiden metsäsienien maku on suurenmoinen, mutta voit käyttää myös kuivattuja sieniä.

4 hengelle

  • 250 g herkkutatteja
  • 250 g kantarelleja
  • 4 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl madeiraa
  • 6 dl vihanneslientä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 10 kuivattua luumua
  • 10-12 saksanpähkinän puolikasta
  • 50 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • tryffeliöljyä haluttaessa

Valmistusohje

1. Puhdista ja perkaa sienet. Napsauta herkkutattien jalka irti, kuori ne ja viipaloi 1/2 sentin viipaleiksi. Leikkaa hatut suurehkoiksi paloiksi. Kaada puolet öljystä paistinpannuun. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää öljyyn. Kuullota tattien jalkaviipaleita öljyssä pari minuuttia, lisää madeira ja vihannesliemi ja keitä 5 minuuttia.

2. Kaada paistettu seos tehosekoittimeen tai vastaavaan mikseriin ja pyöritä sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike kasariin ja pidä lämpimänä. Kuivaa paistinpannu, kuumenna loppu öljy kuumaksi, lisää tattien hattupalat sekä kantarellit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää sitten pannulle silputtua timjamia (säästä hieman koristeeksi) sekä luumut ja keitä vielä 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.

3. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi. Kuumenna kastike. Lisää mahdollinen tryffeliöljy, vatkaa sen jälkeen sekaan voikuutiot muutama kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele sienet ja luumut lautasille ja kaada kastiketta niiden ympärille. Koristele timjamilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.