1. Puhdista ja perkaa sienet. Napsauta herkkutattien jalka irti, kuori ne ja viipaloi 1/2 sentin viipaleiksi. Leikkaa hatut suurehkoiksi paloiksi. Kaada puolet öljystä paistinpannuun. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää öljyyn. Kuullota tattien jalkaviipaleita öljyssä pari minuuttia, lisää madeira ja vihannesliemi ja keitä 5 minuuttia.
2. Kaada paistettu seos tehosekoittimeen tai vastaavaan mikseriin ja pyöritä sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike kasariin ja pidä lämpimänä. Kuivaa paistinpannu, kuumenna loppu öljy kuumaksi, lisää tattien hattupalat sekä kantarellit ja kuullota 5 minuuttia. Lisää sitten pannulle silputtua timjamia (säästä hieman koristeeksi) sekä luumut ja keitä vielä 2-3 minuuttia. Lisää saksanpähkinät.
