Lämmin broilerinmaksasalaatti

Kokeile terveellistä broilerinmaksasalaattia: vähän hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja paljon proteiinia.

Ainekset

  • 200 g broilerinmaksaa
  • puolikas purjo
  • 2 tomaattia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi lollorosso-, punasikuri- ja friseesalaattia)

Öljy-viinietikkakastike

  • 4 dl rypsi- tai maissiöljyä
  • 1,5 dl punaviinietikkaa
  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 puristettu valkosipulin kynsi
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 1-2 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • valko-ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita kaikki revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa kypsy.

Paista maksat paistinpannulla miedolla lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljy-viinietikkakastiketta ja maksat.

Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana sekaan. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.