Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin broilerinmaksasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile terveellistä broilerinmaksasalaattia: vähän hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja paljon proteiinia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Ainekset

  • 200 g broilerinmaksaa
  • puolikas purjo
  • 2 tomaattia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi lollorosso-, punasikuri- ja friseesalaattia)

Öljy-viinietikkakastike

  • 4 dl rypsi- tai maissiöljyä
  • 1,5 dl punaviinietikkaa
  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 puristettu valkosipulin kynsi
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 1-2 tl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • valko-ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita kaikki revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa kypsy.

Paista maksat paistinpannulla miedolla lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljy-viinietikkakastiketta ja maksat.

Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana sekaan. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaSauce Vierge ja haukipullatMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraPastaa sienien ja pinaattisalaatin keraPastaa ja oliivitomaattikastikettaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
BroilerinmaksaKevytGluteenitonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa
  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämpimät kananmaksaleivät

  • 18.02.201300:00
    Suolainen mousse

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin broilerinmaksasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmaksapannu