Salvia-kuhaa ja vihannespaistosta
Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan kuha-annoksen. Vihannespaistoksen kanssa se on kevyt ja juhlava herkku.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 suomustettua kuhafileetä
- 2 rkl voita
- 10 lehteä tuoretta salviaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kesäkurpitsa
- 1 pieni munakoiso
- 0,5 dl kivettömiä oliiveja
- 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
- mietoa oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siitä pehmeä keskusta. Kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi munakoiso ja suolaa se kevyesti ja anna sen "itkeä" kymmenisen minuuttia. Huuhdo ja kuivaa huolellisesti. Valuta purkkitomaatit ja leikkaa ne paloiksi.
Lämmitä pannu erittäin kuumaksi ja lisää siihen runsaasti oliiviöljyä. Lisää pannulle munakoisot ja kesäkurpitsat. Paista kullanruskeiksi ja laita ne kulhoon. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulit. Paista kypsiksi ja lisää mukaan jo paistetut vihannekset, tomaatit sekä hienonnetut oliivit. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla.
Poista halutessasi kuhafileistä keskiruoto ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Aseta fileet nahkapuoli ylöspäin uuninpellille. Hienonna salvia. Ruskista voi pannulla ja lisää mukaan salvia. Lusikoi salvia voita kuhafileiden päälle. Paista kuhafileitä 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.
Kastikkeena voit käyttää tomaattien valutuslientä joka on maustettu suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti