Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salvia-kuhaa ja vihannespaistosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan kuha-annoksen. Vihannespaistoksen kanssa se on kevyt ja juhlava herkku.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 4 suomustettua kuhafileetä
  • 2 rkl voita
  • 10 lehteä tuoretta salviaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 0,5 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
  • mietoa oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siitä pehmeä keskusta. Kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi munakoiso ja suolaa se kevyesti ja anna sen "itkeä" kymmenisen minuuttia. Huuhdo ja kuivaa huolellisesti. Valuta purkkitomaatit ja leikkaa ne paloiksi.

Lämmitä pannu erittäin kuumaksi ja lisää siihen runsaasti oliiviöljyä. Lisää pannulle munakoisot ja kesäkurpitsat. Paista kullanruskeiksi ja laita ne kulhoon. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulit. Paista kypsiksi ja lisää mukaan jo paistetut vihannekset, tomaatit sekä hienonnetut oliivit. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla.

Poista halutessasi kuhafileistä keskiruoto ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Aseta fileet nahkapuoli ylöspäin uuninpellille. Hienonna salvia. Ruskista voi pannulla ja lisää mukaan salvia. Lusikoi salvia voita kuhafileiden päälle. Paista kuhafileitä 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.

Kastikkeena voit käyttää tomaattien valutuslientä joka on maustettu suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Lisää aiheesta:

Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Lohta rucolapeston keraTäytetty uunimunakoisoHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastikeValkosipulibroileri kantarellien kera
Paistettu kalaKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit