Hedelmäsalaatti mansikkakastikkeen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650830/landscape16_9/515/290/9124f22171c77b7d0166ac34fdbe3a75/IU/933540-3339.jpg)
Nykyisin mansikoita on tarjolla vuoden ympäri, mutta myönnettäköön, että kun kotimaiset mansikat kypsyvät, siinä on aina jotakin erityistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso meloni
- 2 appelsiinia
- 2 päärynää kuutioina
- 2 omenaa kuutioina
- 1 l mansikoita
- mahdollisesti sokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa meloni lohkoiksi ja poista siemenet. Suikaloi yhden appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Kuori ja viipaloi toinen appelsiini. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vesitilkassa. Valuta.
2. Soseuta mansikat koneella sileäksi ja laimenna appelsiinimehulla. Mausta halutessasi sokerilla.
3. Asettele kaikki hedelmät näyttävästi vadille, valuta mansikkakastike päälle ja koristele appelsiininkuorisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka