HedelmäPOMMI, valkosuklaata ja tuorejuustotahna
Top Chefin pudotushaasteessa viikolla 4/2012 voitti Sami näillä herkuilla. Kokeile kotona!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Mangopyre
- 1 kpl tuoremango
- 3 rkl sokeria
- 1 kpl vaniljatanko
Rommi-ananas
- 1 kpl ananas
- 1 dl rommia
- 1 dl fariinisokeria
- 100 g valkosuklaata
Marinointiliemi
- 100 g sokeria
- 100 g vettä
- vaniljatanko
Hedelmät
- 1 kpl papaija
- 1 kpl verkkomeloni
Tuorejuustotahna
- 1 rasiatuorejuustoa (Philadelphia, mascarpone tai Hovi
- 1/4 dl sokerilientä
Valmistusohje
Leikkaa mangon liha irti ja laita kattilaan. Lisää sokeri. Halkaise vaniljatanko kahtia ja raavi siemenet kattilaan. Keitä pehmeäksi ja aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.
Rommi-ananas: Leikkaa ananaksen liha pieniksi kuutioiksi. Laita ananakset kuumalle paistinpannulle ja lisää sokeri ja rommi. Paista, kunnes neste on haihtunut pois tai siitä on tullut paksua siirappia.
Paahdettua valkosuklaata: Kuumenna uuni 150°C. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä valkosuklaa päälle. Paahda uunissa ja sekoita parin minuutin välein, kunnes alkaa tummua. Ota uunista pois ja jäähdytä.
Hedelmäsalaatti
Marinointiliemi: Laita kattilaan halkaistu vaniljatanko, vesi ja sokeri. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut veteen. Ota kattila liedeltä sivuun ja anna vaniljan maustaa liemi. Ota osa liemestä talteen tuorejuustotahnaa varten (¼).
Hedelmät: Leikkaa hedelmät kuutioiksi ja kaada jäähtynyt vaniljaliemi päälle. Anna maustua.
Tuorejuustotahna: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Kokoa kerroksittain laseihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti