Mainos
Mainos

Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö

Kun grillataan, niin silloin grillataan myös jälkiruoka. Grillatut persikat muuttuvat grillin lämmössä ihanan makeiksi ja limetti-basilikajäätelö sulaa kastikkeeksi kuumien persikoiden päälle. Nam! Reseptin loihti Nanna Rintala.

4 annosta

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 4 persikkaa
  • öljyä persikoiden voiteluun

Limetti-basilikajäätelö

  • 1 litra huoneenlämmössä pehmennyttä vaniljajäätelöä
  • 1 limetti
  • 1 dl basilikan lehtiä hienonnettuna

Valmistusohje

Valmista jäätelö pakkaseen tekeytymään ajoissa. Purista limen mehu pehmenneeseen vaniljajäätelöön ja lisää hienonnetut basilikan lehdet. Sekoita hyvin ja laita jäätelö takaisin pakkaseen jähmettymään 2-4 tunniksi. Jäätelön voit valmistaa jo edellisenä päivänä.

Sekoita voi, sokeri ja kaneli keskenään. Halkaise persikat, poista kivet ja voitele leikkauspinta öljyllä. Aseta persikat grilliin leikkauspinta alaspäin ja grillaa kunnes persikka tuntuu hiukan pehmeältä yläpuolelta painettaessa.

Nosta persikat grillistä ja annostele voi grillatun puolen koloihin. Tarjoa limetti-basilikajäätelön kera.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.