Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö
Kun grillataan, niin silloin grillataan myös jälkiruoka. Grillatut persikat muuttuvat grillin lämmössä ihanan makeiksi ja limetti-basilikajäätelö sulaa kastikkeeksi kuumien persikoiden päälle. Nam! Reseptin loihti Nanna Rintala.
4 annosta
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 4 persikkaa
- öljyä persikoiden voiteluun
Limetti-basilikajäätelö
- 1 litra huoneenlämmössä pehmennyttä vaniljajäätelöä
- 1 limetti
- 1 dl basilikan lehtiä hienonnettuna
Valmistusohje
Valmista jäätelö pakkaseen tekeytymään ajoissa. Purista limen mehu pehmenneeseen vaniljajäätelöön ja lisää hienonnetut basilikan lehdet. Sekoita hyvin ja laita jäätelö takaisin pakkaseen jähmettymään 2-4 tunniksi. Jäätelön voit valmistaa jo edellisenä päivänä.
Sekoita voi, sokeri ja kaneli keskenään. Halkaise persikat, poista kivet ja voitele leikkauspinta öljyllä. Aseta persikat grilliin leikkauspinta alaspäin ja grillaa kunnes persikka tuntuu hiukan pehmeältä yläpuolelta painettaessa.
Nosta persikat grillistä ja annostele voi grillatun puolen koloihin. Tarjoa limetti-basilikajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti