Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö
Kun grillataan, niin silloin grillataan myös jälkiruoka. Grillatut persikat muuttuvat grillin lämmössä ihanan makeiksi ja limetti-basilikajäätelö sulaa kastikkeeksi kuumien persikoiden päälle. Nam! Reseptin loihti Nanna Rintala.
4 annosta
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 4 persikkaa
- öljyä persikoiden voiteluun
Limetti-basilikajäätelö
- 1 litra huoneenlämmössä pehmennyttä vaniljajäätelöä
- 1 limetti
- 1 dl basilikan lehtiä hienonnettuna
Valmistusohje
Valmista jäätelö pakkaseen tekeytymään ajoissa. Purista limen mehu pehmenneeseen vaniljajäätelöön ja lisää hienonnetut basilikan lehdet. Sekoita hyvin ja laita jäätelö takaisin pakkaseen jähmettymään 2-4 tunniksi. Jäätelön voit valmistaa jo edellisenä päivänä.
Sekoita voi, sokeri ja kaneli keskenään. Halkaise persikat, poista kivet ja voitele leikkauspinta öljyllä. Aseta persikat grilliin leikkauspinta alaspäin ja grillaa kunnes persikka tuntuu hiukan pehmeältä yläpuolelta painettaessa.
Nosta persikat grillistä ja annostele voi grillatun puolen koloihin. Tarjoa limetti-basilikajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta