Bataattijäätelö ja päärynäkaramellikastike
Bataatti yhtenä aineksena teet hieman erilaista jälkiruokaa. Parhaan tuloksen saat jäätelökoneella. Myös sekoituskone ja lämpömittari ovat suureksi avuksi jäätelönteossa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 150 g bataattia
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
Karamellikastike
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tähtianis
- (2 cl calvadosia)
- 1 iso päärynä
Valmistusohje
1. Keitä bataatti pehmeäksi ja kuori se. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta kerma ja maito, puolet sokerista sekä vaniljatanko ja siemenet. Ota vaniljatanko pois ja anna seoksen jäähtyä 80-asteiseksi. Lisää bataatti ja hienonna koneella.
2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti lopun sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kaada varovasti ja vähitellen kermamaitoseos munaseokseen koko ajan sekoittaen. Laita seos sitten jäätelökoneeseen.
3. Karamellikastike: Kuumenna sokeri ja tilkka vettä paksupohjaisessa kasarissa. Keitä hiljaa, kunnes sokeri on kullanruskeaa, hämmennä silloin tällöin. Lisää tähtianis, loppu vesi ja halutessasi calvados. Raasta päärynä kuorineen päivineen ja sekoita raaste kastikkeeseen. Sekoita ja anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan