Bataattijäätelö ja päärynäkaramellikastike

Bataatti yhtenä aineksena teet hieman erilaista jälkiruokaa. Parhaan tuloksen saat jäätelökoneella. Myös sekoituskone ja lämpömittari ovat suureksi avuksi jäätelönteossa.

Neljälle

  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 150 g bataattia
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl vaniljasokeria

Karamellikastike

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • (2 cl calvadosia)
  • 1 iso päärynä

Valmistusohje

1. Keitä bataatti pehmeäksi ja kuori se. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta kerma ja maito, puolet sokerista sekä vaniljatanko ja siemenet. Ota vaniljatanko pois ja anna seoksen jäähtyä 80-asteiseksi. Lisää bataatti ja hienonna koneella.

2. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti lopun sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Kaada varovasti ja vähitellen kermamaitoseos munaseokseen koko ajan sekoittaen. Laita seos sitten jäätelökoneeseen.

3. Karamellikastike: Kuumenna sokeri ja tilkka vettä paksupohjaisessa kasarissa. Keitä hiljaa, kunnes sokeri on kullanruskeaa, hämmennä silloin tällöin. Lisää tähtianis, loppu vesi ja halutessasi calvados. Raasta päärynä kuorineen päivineen ja sekoita raaste kastikkeeseen. Sekoita ja anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!