Mustaherukkapannacotta

Uudenlainen jälkiruoka syntyy kotoisan puutarhan vitamiinipommien ja italialaisen klassikon liitosta.

Ainekset

  • 9 liivatelehteä (10–12g) tai agar-agaria (ks. annostus paketista)
  • (kylmää vettä)
  • 5 dl tuoreita mustaherukoita
  • 5 dl kermaa (2 ½ + 2 ½)
  • 1 vaniljatanko
  • 70 g sokeria
  • puolikkaan sitruunan kuori yhtenä kappaleena

Valmistusohje

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Survo mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Älä heitä siemeniä pois.

Valmista pääseos. Kaada puolet kermasta kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman sekaan. Lisää kermaan vaniljatanko, sokeri ja sitruunankuori ja lisää myös liivatteet. Kiehauta kerma ja lisää herukansiemenet.

Ota kattila liedeltä ja peitä kannella 10 minuutiksi. Poista vaniljatanko ja sitruunankuori. Paseeraa koko seos siivilän läpi ja lisää liivate.

Sekoita pääseos paseeratun mustaherukkamassan sekaan tasaiseksi. Laita seos jäähtymään jääkaappiin, kunnes se alkaa hieman hyytyä. Käy sekoittamassa välillä.

Vatkaa loppu kylmä kerma vaahdoksi.

Kun massa on hieman hyytynyt, kääntele mukaan kermavaahto.

Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka tuorekelmulla ja nosta massa vuokaan.

Hyydyttele 6 tuntia tai kokonainen yö jääkaapissa. Kumoa ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa tuoreiden marjojen ja mantelikeksien kera.

Myös hyvä metsämarjakastike, coulis de fruits rouges, sopii hyvin seuraksi!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.