Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustaherukkapannacotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uudenlainen jälkiruoka syntyy kotoisan puutarhan vitamiinipommien ja italialaisen klassikon liitosta.

Ainekset

  • 9 liivatelehteä (10–12g) tai agar-agaria (ks. annostus paketista)
  • (kylmää vettä)
  • 5 dl tuoreita mustaherukoita
  • 5 dl kermaa (2 ½ + 2 ½)
  • 1 vaniljatanko
  • 70 g sokeria
  • puolikkaan sitruunan kuori yhtenä kappaleena

Valmistusohje

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Survo mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Älä heitä siemeniä pois.

Valmista pääseos. Kaada puolet kermasta kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman sekaan. Lisää kermaan vaniljatanko, sokeri ja sitruunankuori ja lisää myös liivatteet. Kiehauta kerma ja lisää herukansiemenet.

Ota kattila liedeltä ja peitä kannella 10 minuutiksi. Poista vaniljatanko ja sitruunankuori. Paseeraa koko seos siivilän läpi ja lisää liivate.

Sekoita pääseos paseeratun mustaherukkamassan sekaan tasaiseksi. Laita seos jäähtymään jääkaappiin, kunnes se alkaa hieman hyytyä. Käy sekoittamassa välillä.

Vatkaa loppu kylmä kerma vaahdoksi.

Kun massa on hieman hyytynyt, kääntele mukaan kermavaahto.

Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka tuorekelmulla ja nosta massa vuokaan.

Hyydyttele 6 tuntia tai kokonainen yö jääkaapissa. Kumoa ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa tuoreiden marjojen ja mantelikeksien kera.

Myös hyvä metsämarjakastike, coulis de fruits rouges, sopii hyvin seuraksi!

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraLakkajäädykeBavaroise vaniljan ja mansikoiden keraBataattijäätelö ja päärynäkaramellikastikeRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetJuustokakku kirsikoiden kera
PannacottaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta
  • 24.05.202419:48
    Huomenta Suomi

    Ruusupannacotta

  • 14.01.201610:20
    Gluteeniton

    Timjamipannacotta

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustaherukkapannacotta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttipannacotta