Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Survo mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Älä heitä siemeniä pois.
Valmista pääseos. Kaada puolet kermasta kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman sekaan. Lisää kermaan vaniljatanko, sokeri ja sitruunankuori ja lisää myös liivatteet. Kiehauta kerma ja lisää herukansiemenet.
Ota kattila liedeltä ja peitä kannella 10 minuutiksi. Poista vaniljatanko ja sitruunankuori. Paseeraa koko seos siivilän läpi ja lisää liivate.
Sekoita pääseos paseeratun mustaherukkamassan sekaan tasaiseksi. Laita seos jäähtymään jääkaappiin, kunnes se alkaa hieman hyytyä. Käy sekoittamassa välillä.
Vatkaa loppu kylmä kerma vaahdoksi.
