Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-banoffee

Kati Jaakonen/Hellapoliisi
Julkaistu 12.02.2018 11:18

MTV LIFESTYLE

Ainekset (8 annosta)

  • 270 g kandisokerikeksejä
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 prk (n. 300 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • ½ l mansikoita, banaaneja tai muita marjoja tai hedelmiä
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.

Levitä päälle varovasti karamellisoitu kondensoitu maito. Vaahdota kuohukerma tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma pinnalle ilmavasti.

Koristele mansikoilla, banaaniviipaleilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä, sekä tuoreella mintulla.

Mansikoilla höystetty banoffee on näyttävä ja ihana tarjottava kaikille makean ystäville. Perinteisesti herkku koristellaan banaaniviipaleilla, mutta voit käyttää koristeluun mitä tahansa marjoja tai hedelmiä.

Lisää aiheesta:

KuningatarkakkuGluteeniton tuorejuustokakkuMansikka-marenkirullaSitruksinen joulujäädykePääsiäiskakkuMansikka-lakritsipiiras
HellapoliisiJälkiruokaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney