Mansikka-banoffee
Mansikoilla höystetty banoffee on näyttävä ja ihana tarjottava kaikille makean ystäville. Perinteisesti herkku koristellaan banaaniviipaleilla, mutta voit käyttää koristeluun mitä tahansa marjoja tai hedelmiä.
Ainekset (8 annosta)
- 270 g kandisokerikeksejä
- 75 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 prk (n. 300 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- ½ l mansikoita, banaaneja tai muita marjoja tai hedelmiä
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Levitä päälle varovasti karamellisoitu kondensoitu maito. Vaahdota kuohukerma tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma pinnalle ilmavasti.
Koristele mansikoilla, banaaniviipaleilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä, sekä tuoreella mintulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka