Mansikka-banoffee

hellapoliisi bananatoffee
Kati Jaakonen/Hellapoliisi

Mansikoilla höystetty banoffee on näyttävä ja ihana tarjottava kaikille makean ystäville. Perinteisesti herkku koristellaan banaaniviipaleilla, mutta voit käyttää koristeluun mitä tahansa marjoja tai hedelmiä.

Ainekset (8 annosta)

  • 270 g kandisokerikeksejä
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 prk (n. 300 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • ½ l mansikoita, banaaneja tai muita marjoja tai hedelmiä
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm. Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.

Levitä päälle varovasti karamellisoitu kondensoitu maito. Vaahdota kuohukerma tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma pinnalle ilmavasti.

Koristele mansikoilla, banaaniviipaleilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä, sekä tuoreella mintulla.

Parhaat ruokaohjelmat