Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässäpä kesäjälkiruoka vailla vertaa. Kermalisäkkeestä tulee parasta, kun käytät oikeaa vaniljatankoa, josta raaputat siemenet kerman joukkoon.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g raparperia
  • 50 g sokeria
  • 4 dl valkoviiniä
  • 1 pala appelsiininkuorta
  • 1 kanelitanko
  • 2 liivatelehteä (2 lehteä 3 neste-dl:aa kohti)

Tarjoiluun

  • kandeerattuja pinjansiemeniä
  • löysäksi vatkattua kermaa vaniljansiementen kanssa
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese raparperit ja leikkaa puolet niistä isohkoiksi paloiksi. Laita palat kattilaan, kaada päälle valkoviini, lisää sokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Lisää mausteet ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia.

2. Siivilöi keitos. Kuori loput raparperit ja leikkaa vinoiksi paloiksi. Nosta palat keittoon ja anna niiden pehmentyä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.

3. Sulata liotetut liivatelehdet raparperiliemeen. Kaada keitos annosvuokiin, siirrä kylmään ja anna hyytyä. Kumoa hyytelöt lautasille, sirottele päälle kandeerattuja pinjansiemeniä, koristele sitruunamelissalla ja tarjoile vaniljakerman kera.

Lisää aiheesta:

RaparperihyydykeRaparperihyytelö paahdetuilla manteleillaHedelmiä ja raparperivaahtoaRaparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacottaRaparperi-appelsiinihyydykeJuustokakku kirsikoiden kera
Makea hyytelöKananmunatonGluteenitonGoGreenJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jogurttihyytelöä ja mansikoita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperihyytelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperihyytelö paahdetuilla manteleilla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Veriappelsiinihyytelö hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinihyytelö