Kermainen pannacotta vadelmilla

Harva sanoo ei kermaiselle pannacottalle tuoreiden marjojen kera.

Kuudelle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • ½ dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vadelmia

Koristeluun

  • marjoja tai hedelmiä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

3. Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!