Kermainen pannacotta vadelmilla

Harva sanoo ei kermaiselle pannacottalle tuoreiden marjojen kera.

Kuudelle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • ½ dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vadelmia

Koristeluun

  • marjoja tai hedelmiä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

3. Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja