Harva sanoo ei kermaiselle pannacottalle tuoreiden marjojen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 5 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
- ½ dl sokeria
- 3 liivatelehteä
- 2 dl vadelmia
Koristeluun
- marjoja tai hedelmiä
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
3. Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.