Mainos
Mainos

Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.

Ainekset

  • 800 g kuhafileitä
  • 5 dl kalalientä
  • ripaus sahramia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta / kuivattua tilliä
  • tuoretta / kuivattua rakuuna
  • suolaa myllystä

Oliiviöljykastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl omenaviinetikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa

Valmistusohje

Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.

Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.

Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.