Haudutettua kuhaa ja oliiviöljy-yrttikastiketta
Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 800 g kuhafileitä
- 5 dl kalalientä
- ripaus sahramia
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta / kuivattua tilliä
- tuoretta / kuivattua rakuuna
- suolaa myllystä
Oliiviöljykastike
- 2 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl omenaviinetikkaa
- 3 rkl hunajaa
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa
Valmistusohje
Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.
Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.
Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti