Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettua kuhaa ja oliiviöljy-yrttikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 800 g kuhafileitä
  • 5 dl kalalientä
  • ripaus sahramia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta / kuivattua tilliä
  • tuoretta / kuivattua rakuuna
  • suolaa myllystä

Oliiviöljykastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl omenaviinetikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa

Valmistusohje

Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.

Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.

Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.

Lisää aiheesta:

Punaviinibroileria ja grillisieniäYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaGrillattua kuhaa ja punajuuripyttipannuaSitruunainen uunikala ja punajuurisalaattiSiikatartar sipulikastikkeella
UunikalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonHuomenta SuomiTero MäntykangasKeventäjätVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura