Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrinta-appelsiinisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 4 appelsiinia
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinin päistä. Kuori hedelmät veitsellä niin, että kalvot lähtevät mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, niin että pujotat veitsen kalvojen alle. Tee tämä kulhon yllä, jolloin saat mehun talteen.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli erittäin ohuiksi siivuiksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen sitruunamehu, appelsiinimehu, sokeri, suola sekä rouhittu pippuri ja kääntele kastikkeeseen appelsiini- ja punasipuliviipaleet. Jaa salaatti neljälle asetille.

3. Asettele riimihärkäviipaleet salaatin päälle ja koristele tillitupsuilla.

Raikas salaatti, jossa appelsiinien happamenmakeus tasapainottaa häränlihan suolaisuutta. Tämä on mukavan erilainen kevyt alkuruoka. Häränrinta voidaan vaihtaa myös pihvilihaan.

Lisää aiheesta:

Greippisalaatti punasipulin keraEndiivi-appelsiinisalaattiAppelsiini-retiisisalaattiLohitartar avokadon keraAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraPunajuurisalaatti appelsiinien kera
LihasalaattiSalaatitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ankkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Thaisalaattia pihvilihalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Siankylkisalaatti krutongeilla