Häränrinta-appelsiinisalaatti

Raikas salaatti, jossa appelsiinien happamenmakeus tasapainottaa häränlihan suolaisuutta. Tämä on mukavan erilainen kevyt alkuruoka. Häränrinta voidaan vaihtaa myös pihvilihaan.

Neljälle

  • 8 ohutta viipaletta keitettyä, riimisuolattua häränrintaa
  • 4 appelsiinia
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria

Koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinin päistä. Kuori hedelmät veitsellä niin, että kalvot lähtevät mukana. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, niin että pujotat veitsen kalvojen alle. Tee tämä kulhon yllä, jolloin saat mehun talteen.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli erittäin ohuiksi siivuiksi ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen sitruunamehu, appelsiinimehu, sokeri, suola sekä rouhittu pippuri ja kääntele kastikkeeseen appelsiini- ja punasipuliviipaleet. Jaa salaatti neljälle asetille.

3. Asettele riimihärkäviipaleet salaatin päälle ja koristele tillitupsuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!