Hapanimelä tomaattichutney

Tämä intialainen chutney sopii erityisen hyvin kala- ja äyriäisruokien seuralaiseksi. Sillä voi myös korvata ketsupin makkaran lisukkeena. Anna kastikkeen seistä vähintään kaksi päivää ennen käyttöä, jotta maut ehtivät kypsyä.

4 annosta

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1/4 tl jauhettua muskottia
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/4-½ tl punaista chilijauhetta
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, Kiehauta tomaattikuutiot, sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa ja anna hautua pehmeäksi tahnaksi matalalla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Sekoita välillä, jottei kastike pala pohjaan.

2. Siivilöi kastikkeesta siemenet ja kuoret ja kaada sose takaisin kattilaan. Lisää viinietikka, sokeri, muskotti, inkivääri, paprikajauhe, chili ja suola. Hauduta sosetta matalalla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan.

3. Kaada lämmin kastike suoraan huolellisesti pestyihin ja tiiviskantisiin purkkeihin tai jäähdytä ja pakasta kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!