Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hapanimelä tomaattichutney

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1/4 tl jauhettua muskottia
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/4-½ tl punaista chilijauhetta
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, Kiehauta tomaattikuutiot, sipuli ja valkosipuli paksupohjaisessa kattilassa ja anna hautua pehmeäksi tahnaksi matalalla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Sekoita välillä, jottei kastike pala pohjaan.

2. Siivilöi kastikkeesta siemenet ja kuoret ja kaada sose takaisin kattilaan. Lisää viinietikka, sokeri, muskotti, inkivääri, paprikajauhe, chili ja suola. Hauduta sosetta matalalla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kastike on tasaisen sakeaa. Sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan.

3. Kaada lämmin kastike suoraan huolellisesti pestyihin ja tiiviskantisiin purkkeihin tai jäähdytä ja pakasta kastike.

Tämä intialainen chutney sopii erityisen hyvin kala- ja äyriäisruokien seuralaiseksi. Sillä voi myös korvata ketsupin makkaran lisukkeena. Anna kastikkeen seistä vähintään kaksi päivää ennen käyttöä, jotta maut ehtivät kypsyä.

Lisää aiheesta:

Talon tomaattikastikeJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryVihanneskastike tai -keittoPapu-linssicurryKidneypapucurryPerunacurry
ChutneyKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Chutney
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Mangochutney

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maissichutney

  • 20.02.201313:54
    Kananmunaton

    Lakkachutney

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumuchutney

  • 06.03.201308:43
    Kananmunaton

    Mausteinen chutney