Haalea parsakaali-tomaattisalaatti
Tämä kaunis salaatti on supernopea tehdä. Avain onnistumiseen on se, että parsakaalia paistaessasi et paljon sekoittele – silloin öljy pysyy kuumana ja pystyy paistamaan parsakaalinnuput.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 terttukirsikkatomaattia
- 7 dl tuoreita parsakaalinuppuja
- 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Laita ne vadille ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä oikein kuumaksi. Laita parsakaalinuput pannulle ja anna niiden paistua sekoittamatta minuutti. Sekoita kerran ja paista vielä 2-3 minuuttia. Suolaa hyvin.
3. Nosta parsakaalit samalle vadille tomaattien kanssa. Tiputtele päälle balsamicoa ja loput oliiviöljystä ja kääntele varovasti.
4. Vinkki: Jos aiot ottaa salaatin mukaan retkelle, jaa tomaatit ja parsakaalit neljälle alumiinifolioarkille, tiputa päälle öljyä ja taita paketiksi. Lämmitä paketit lievästi grillissä ennen tarjoilua. Avaa paketit ja tiputa hieman balsamicoa vihanneksille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa