Haalea lohisalaatti
Tämä kasvis-lohisalaatti on ihanan raikas! Kokeile herkullista reseptiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 tomaattia
- 200 g kurkkua
- 10 retiisiä
- 200 g kukkakaalia
- erilaisia lehtivihreitä
Vinaigrette
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 5 rkl öljyä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kasvikset. Lohko tomaatit, viipaloi kurkku ja retiisi, jaa kukkakaali kimpuiksi.
2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset ja vinaigrette kulhossa.
3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla, paista nopeasti öljy-voiseoksessa. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, laita päälle vihannessekoitusta ja asettele lohiviipaleet päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa