Perinteinen maustesilli käy kesälounaaksi uusien perunoiden kanssa, pikkulisäkkein alkuruoaksi ja tietenkin noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 8 liotettua sillifileetä
- 2 punasipulia
- 1 porkkana
- 15 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Tarjoiluun
- punasipulisuikaleita
- 2 maustepippuria rouheena
Valmistusohje
1. Keitä etikka, sokeri ja vesi ja anna liemen jäähtyä, pane sitten kylmään.
2. Leikkaa hyvin valutetut sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele silliä, sipulia ja porkkanaa lasipurkkiin. Ripottele joukkoon pippurit ja laita purkkiin laakerinlehti. Kaada päälle kylmä liemi ja pane kylmään yön yli.
3. Tarjoile silli uusien punasipulisuikaleiden ja parin murskatun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.