Gunillan maustesilli
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5653654/landscape16_9/515/290/58ec21d0d47ac0d85f6101bfcd441641/Bh/902808-2448.jpg)
Perinteinen maustesilli käy kesälounaaksi uusien perunoiden kanssa, pikkulisäkkein alkuruoaksi ja tietenkin noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 8 liotettua sillifileetä
- 2 punasipulia
- 1 porkkana
- 15 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Tarjoiluun
- punasipulisuikaleita
- 2 maustepippuria rouheena
Valmistusohje
1. Keitä etikka, sokeri ja vesi ja anna liemen jäähtyä, pane sitten kylmään.
2. Leikkaa hyvin valutetut sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele silliä, sipulia ja porkkanaa lasipurkkiin. Ripottele joukkoon pippurit ja laita purkkiin laakerinlehti. Kaada päälle kylmä liemi ja pane kylmään yön yli.
3. Tarjoile silli uusien punasipulisuikaleiden ja parin murskatun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka