Grillattuja simpukoita ja mustekalaa

Useimpia simpukoita voi myös grillata. Tässä grillaamme sekä simpukoita että pikkumustekaloja – osta mustekalat 10-12 sentin mittaisina. Useimmiten ne ovat pakasteina.

Neljälle

  • 40 simpukkaa
  • 400 g mustekalaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään.

2. Mustekalat täytyy myös puhdistaa kunnolla. Vedä varovasti irti pää ja lonkerot ja yritä irrottaa mustepussi kokonaisena, jotta vältyt työlaudan mustumiselta. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät tuntuvat pikkuluut pois. Lopuksi pitää vetää vielä nahka irti. Hiero suolaa käsiisi, niin saat otteen ohuesta nahasta.

3. Grillaa simpukoita muutama minuutti, kunnes ne aukeavat. Heitä pois ne, jotka eivät aukea. Grillaa mustekaloja 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja