Grillattuja simpukoita ja mustekalaa

Useimpia simpukoita voi myös grillata. Tässä grillaamme sekä simpukoita että pikkumustekaloja – osta mustekalat 10-12 sentin mittaisina. Useimmiten ne ovat pakasteina.

Neljälle

  • 40 simpukkaa
  • 400 g mustekalaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään.

2. Mustekalat täytyy myös puhdistaa kunnolla. Vedä varovasti irti pää ja lonkerot ja yritä irrottaa mustepussi kokonaisena, jotta vältyt työlaudan mustumiselta. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto, jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät tuntuvat pikkuluut pois. Lopuksi pitää vetää vielä nahka irti. Hiero suolaa käsiisi, niin saat otteen ohuesta nahasta.

3. Grillaa simpukoita muutama minuutti, kunnes ne aukeavat. Heitä pois ne, jotka eivät aukea. Grillaa mustekaloja 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.