Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattuja makrillifileitä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 700 g makrillifileitä
  • 600 g uusia perunoita
  • 12 salottisipulia
  • 4 kevätsipulia
  • 1 rasia cocktailtomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ limen mehu
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 punasipuli, hienonnettuna
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa makrillifileistä ruotorivi ja tee kaloihin nahan läpi muutama viilto.

2. Puhdista tai kuori perunat, keitä ne lähes kypsiksi. Kuori salottisipulit ja lisää ne perunakattilaan, kun keittoajasta on jäljellä n. 5 minuuttia. Lisää muutaman minuutin jälkeen kevätsipulit. Kaada vesi pois ja anna höyryn haihtua.

3. Halkaise tomaatit, kääntele ne peruna-sipuliseokseen. Lisää oliiviöljy, mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.

4. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivassa pannussa.

5. Grillaa kalafileet kauniin ruudullisiksi. Mausta. Asettele lautasille, koristele pinjansiemenillä ja punasipulilla.

”Tuliko kalaa?” ”Ei, pelkkää makrillia.” Näin jotkut saattoivat sanoa ennen, nykyään makrillia arvostetaan enemmän ja tuoreet fileet ovat maukkaita grillattuina. Muuntele reseptiä penslaamalla kalat pestolla ennen valmistusta.

Lisää aiheesta:

Lohileike purjon keraGrillattua ruijanpallastaMerimiehen turskapataGrillatut, marinoidut porsaankyljyksetPortobelloa perunamuusilla ja pestollaPerunacurry
Grillattu kalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera