Grillattua halloumijuustoa salaattipedillä
Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Päätä itse! Kreikkalais-kyproslaista, hieman sitkeää juustoa ei syödä sellaisenaan, vaan se pitää paistaa tai grillata. Se sopii hyvin vihannesten ja vinaigretten kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 halloumijuusto
- ½ kurkku
- ½ salaatinkerä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
Vinaigrette
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri, lisää öljy.
2. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkuista puolikuita, halkaise tomaatit. Sekoita kaikki vihannekset, kaada päälle vinaigrette ja asettele vadille.
3. Viipaloi ja grillaa tai paista halloumi kuumalla pannulla. Asettele viipaleet kasvisten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan