Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Päätä itse! Kreikkalais-kyproslaista, hieman sitkeää juustoa ei syödä sellaisenaan, vaan se pitää paistaa tai grillata. Se sopii hyvin vihannesten ja vinaigretten kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 1 halloumijuusto
- ½ kurkku
- ½ salaatinkerä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
Vinaigrette
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri, lisää öljy.
2. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkuista puolikuita, halkaise tomaatit. Sekoita kaikki vihannekset, kaada päälle vinaigrette ja asettele vadille.
3. Viipaloi ja grillaa tai paista halloumi kuumalla pannulla. Asettele viipaleet kasvisten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.