Grillattu pannupihvi, spelttivehnää, omenaa ja fenkolia
Julkaistu
Petteri Luoto paikkaa tänään veitset ja pannut Porissa ja suuntaa takaisin kohti New Yorkia. Suomi Areena –viikon kokkaukset päätetään perinteisellä pannupihvillä, joka sopiikin myös viikonlopun kesäkokkauksiin mainiosti. Petterin vieraana viikon lähetykset päättävässä perjantaiaamussa on Lauri Karhuvaara.
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 munaa
- 2 viipaletta paahtoleipää
- 50 g pippurijuustoa (esim. Musta Pekka)
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 tl suolaa
Muhennettua spelttivehnää, omenaa ja fenkolia
- 1 dl keitettyä spelttivehnää
- 1 vihreä omena
- neljännes fenkoli hienonnettuna
- 2 kevätsipulia hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl creme fraichea
Lisäksi
- 4 hampurilaissämpylän puolikasta
- 4 isoa pihvitomaattiviipaletta
- Romainesalaatin lehtiä
Valmistusohje
Kuullota pannulla hienonnettu sipuli.
Leikkaa paahtoleivästä pieniä kuutioita.
Sekoita kulhossa kaikki aineet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile pihveiksi ja grillaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan