Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa grillissä valmistui tällä kertaa pekoniin käärittyjä nyhtökaurapihvejä lohkoperunoiden kera. Jogurtilla maustettu salaatti viimeistelee kesäisen grilliannoksen.
Tarvitset (4 annosta)
- 1 pkt nyhtökaurapihvejä (Gold & Green)
- 1 pss pihvien kastiketta
- 4 viipaletta pekonia
- (cocktailtikkuja)
Perunat
- 8 isoa keitettyä perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Salaatti
- 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 100 g fetajuustoa murennettuna
- ½ sitruunan mehu
- tilkka oliiviöljyä
- ripaus mustapippuria
- ½ kurkku kuutioina
- 1 paprika kuutioina
- 2 isoa tomaattia kuutioina
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 dl kalamataoliiveja
Valmistusohje
Sivele kastike pihvien pinnoille. Kääri pihvien ympärille pekoniviipaleet ja kiinnitä ne tarvittaessa cocktailtikuilla. Lohko perunat ja kääntele niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja rosmariini.
Sekoita isossa kulhossa jogurtti, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja mustapippuri. Lisää loput salaatin ainekset ja kääntele salaatti sekaisin, jätä tekeytymään.
Grillaa pihvit niin, että pekoni ruskistuu kauttaaltaan. Grillaa perunat valurautapannussa tai tasoparilalla kuumassa grillissä niitä välillä käännellen. Tarjoile pihvit perunoiden ja tzatzikisalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!