Karitsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
MTV3 Huomenta Suomen keittiön lihaspesialisti Akseli Herlevin ohjein karitsan kyljysrivistä eli kareesta syntyy helposti syötävää suuremmallekin porukalle. Sopii erinomaisesti myös vaikka viikonlopun ulkokokkaukseen tai grillaukseen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 2 karitsan kyljysriviä eli karetta
- 4 timjamin oksaa
- 4 vakosipulinkynttä kuorittuna
- 600 g eilisiä keitettyjä uusia perunoita halkaistuina
- 2 dl täysmajoneesia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- puolikas nippu tuoretta oreganoa hienonnettuna
- puolikas nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1tl savupaprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Mausta kareet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä timjamin oksien ja kahden kämmenellä murskatun valkosipulinkynnen kanssa kauniin värisiksi. Jatka kypsentämistä 100-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpö on 47-50 astetta.
Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa luiden välistä jokaiselle omat kyljykset. Raasta tai hienonna yksi valkosipulin kynsi ja sekoita se majoneesin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike oliiviöljystä, etikasta, yrteistä ja savupaprikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista perunoita oliiviöljyssä pannulla leikkauspinta alaspäin kunnes perunat ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje