Karitsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia

MTV3 Huomenta Suomen keittiön lihaspesialisti Akseli Herlevin ohjein karitsan kyljysrivistä eli kareesta syntyy helposti syötävää suuremmallekin porukalle. Sopii erinomaisesti myös vaikka viikonlopun ulkokokkaukseen tai grillaukseen.

Ainekset 4:lle

  • 2 karitsan kyljysriviä eli karetta
  • 4 timjamin oksaa
  • 4 vakosipulinkynttä kuorittuna
  • 600 g eilisiä keitettyjä uusia perunoita halkaistuina
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • puolikas nippu tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • puolikas nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Mausta kareet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä timjamin oksien ja kahden kämmenellä murskatun valkosipulinkynnen kanssa kauniin värisiksi. Jatka kypsentämistä 100-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpö on 47-50 astetta.

Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa luiden välistä jokaiselle omat kyljykset. Raasta tai hienonna yksi valkosipulin kynsi ja sekoita se majoneesin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike oliiviöljystä, etikasta, yrteistä ja savupaprikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista perunoita oliiviöljyssä pannulla leikkauspinta alaspäin kunnes perunat ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja