Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karitsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset 4:lle

  • 2 karitsan kyljysriviä eli karetta
  • 4 timjamin oksaa
  • 4 vakosipulinkynttä kuorittuna
  • 600 g eilisiä keitettyjä uusia perunoita halkaistuina
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • puolikas nippu tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • puolikas nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Mausta kareet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä timjamin oksien ja kahden kämmenellä murskatun valkosipulinkynnen kanssa kauniin värisiksi. Jatka kypsentämistä 100-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpö on 47-50 astetta.

Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa luiden välistä jokaiselle omat kyljykset. Raasta tai hienonna yksi valkosipulin kynsi ja sekoita se majoneesin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike oliiviöljystä, etikasta, yrteistä ja savupaprikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista perunoita oliiviöljyssä pannulla leikkauspinta alaspäin kunnes perunat ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.

MTV3 Huomenta Suomen keittiön lihaspesialisti Akseli Herlevin ohjein karitsan kyljysrivistä eli kareesta syntyy helposti syötävää suuremmallekin porukalle. Sopii erinomaisesti myös vaikka viikonlopun ulkokokkaukseen tai grillaukseen.

Lisää aiheesta:

Hedelmäinen possurulla juureksillaPistaasi-pestokuorrutettua possunfileetäLok LakSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaEntrecôte snacksSteaksandwich
KaritsaaMakujaGluteenitonAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa
  • 15.4.14:27
    Pääsiäinen

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 15.04.201913:54
    Hellapoliisi

    Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi

  • 27.03.201810:41
    Hellapoliisi

    Karitsakebakot

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa