Halstrattu kanaleike Ruby Tuesday, Ranch-salaattia, vesimelonia ja fetaa
MTV3 Huomenta Suomen kesäkeittiössä kokataan tämä viikko Porissa New Yorkista lomailemaan tulleen Petteri Luodon johdolla. New York näkyy tänään myös ruuassa, kun Petteri valmistaa kanaa kuuluisaan Ruby Tuesday –tyyliin. Petterin vieraana kesäkeittiössä meteorologi Miina Manninen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerinrintaa
Ruby Tuesday mausteöljy
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 10 timjamin oksaa
- 1 tl hienonnettuja kapriksia
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 limen raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl ruskeaa sokeria
Romainesalaattia ja Ranch- kastiketta
- 1 Romainesalaatti
- 50 g sinihomejuustoa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl creme fraichea
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- neljännes vesimelonia
- 100 g fetajuustoa
Valmistusohje
Nuiji broilerinrinnat leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Halstraa kuumassa grillissä kypsiksi.
Sekoita mausteöljyn kaikki aineet, lukuun ottamatta pellavansiemeniä, laakeassa astiassa. Laita halstratut kanaleikkeet kuumana mausteöljyyn ja pidä niitä siellä hetki ennen kuin tarjoat ne. Ripottele pellavansiemeniä broilerileikkeille vasta kun asettelet ne lautasille.
Irrota Romainesalaatin lehdet toisistaan, pese ne kylmässä vedessä ja kuivaa.
Sekoita kulhossa majoneesi, sinihomejuusto, creme fraiche sekä murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele broilerinrintafileet lautaselle. Laita niiden päälle pieneksi kuutioitua vesimelonia ja fetajuustoa sekä raastettua limen kuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiirakka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan