Entrecôte snacks

Lihamies saapui taas MTV3:n uutisstudion keittiöön ja tänään Akseli Herlevi loihtii lihaisaa naposteltavaa, joka sopii hyvin vaikka jalkapallon kotistudioon tai juhannuksen illanistujaisiin. Hieman korealaista otetta suomalaiseen kesäjuhlaan.

Ainekset 4:lle

  • 400 g rotunaudan entrecótea pihveinä
  • 2 romainesalaattia pestynä
  • vuohenjuustoa
  • (esim. Chavroux)
  • 3 miniluumutomaattia kuutioituna
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0,25 nippu basilikaa, hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 punasipulia hienonnettuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 2 timjamin oksaa
  • muutama tippa tabascoa
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Mausta entrecóte-pihvit suolalla ja pippurilla.

Paista tai grillaa koosta riippuen pari minuuttia molemmilta puolilta mediumiksi ja anna vetäytyä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä pienessä kattilassa punasipulit, timjami, sokeri, tabasco ja etikka. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia tai kunnes seos on sakeutunut ja sipuli kypsää.

Laita jäähtymään. Hilloke sakeutuu vielä jäähtyessäänkin. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, oliiviöljy, ruohosipuli ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatinlehden päälle lusikallinen pehmeää vuohenjuustoa ja sipulihilloketta, sitten tomaattisalaattia ja lopuksi lihaviipaleet ja pinjansiemenet. Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!