Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rouhea tomaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä viikko alkaa jälleen keitolla, kun Akseli Herlevi valmistaa rouhean tomaattikeiton.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset 4:lle

  • 800 g luumutomaatteja
  • 1 iso sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 sardellin fileetä
  • 0,5 tl fenkolinsiemeniä
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl mascarpone-juustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa luumutomaatit lohkoiksi. Mausta hieman suolalla ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat hieman paahtuneet. Kuullota sipulit, sardellifileet ja mausteet oliiviöljyss, kunnes sipulit ja sardelli on läpikuultavaa. Leikkaa uunista tulleet tomaattilohkot veitsellä hienoksi paloiksi. Lisää tomaatit sipuliseoksen joukkoon ja kiehauta. Tarkista suola ja pippuri sekä lisää tarvittaessa tippa vettä joukkoon, jos keitto on liian kuivaa. Tarjoile mascarpone-juuston kera. Raasta halutessasi keiton päälle hieman parmesaania.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaLohta rucolapeston keraTomaattinen bataatti-sardiinipaistosVälimerellinen tomaattipastaPastaa soija-kasviskastikkeellaEntrecôte snacks
TomaattikeittoKananmunatonMakujaGluteenitonAkseli HerleviGoGreenVideoreseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto
  • ma12:41
    Nopeat ja helpot

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 03.11.202315:07
    Kasviskeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 02.06.201612:07
    Välipalat

    Punainen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä tomaattikeitto lasissa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo tomaattikeitto