Rouhea tomaattikeitto

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä viikko alkaa jälleen keitolla, kun Akseli Herlevi valmistaa rouhean tomaattikeiton.

Ainekset 4:lle

  • 800 g luumutomaatteja
  • 1 iso sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 sardellin fileetä
  • 0,5 tl fenkolinsiemeniä
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl mascarpone-juustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa luumutomaatit lohkoiksi. Mausta hieman suolalla ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat hieman paahtuneet. Kuullota sipulit, sardellifileet ja mausteet oliiviöljyss, kunnes sipulit ja sardelli on läpikuultavaa. Leikkaa uunista tulleet tomaattilohkot veitsellä hienoksi paloiksi. Lisää tomaatit sipuliseoksen joukkoon ja kiehauta. Tarkista suola ja pippuri sekä lisää tarvittaessa tippa vettä joukkoon, jos keitto on liian kuivaa. Tarjoile mascarpone-juuston kera. Raasta halutessasi keiton päälle hieman parmesaania.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.