Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu lohi pastramimaustein

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä selkäpalasta
  • 2 rkl suolaa
  • 4 rkl fariinisokeria

Pastramimausteseos

  • 1 tl mustapippureita
  • 1 tl valkopippureita
  • 1 ½ tl viherpippureita
  • 2 tl rosépippureita
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 ½ rkl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Puhdista lohesta pois tarkoin tummanruskea liha, jota on nahkapuolella. Sekoita keskenään suola ja fariini ja hiero loheen sekoitusta. Nosta lohi vadille, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

2. Jauha mustapippurit, valkopippurit, viherpippurit, rosépippuprit ja korianterinsiemenet morttelissa hienoksi pulverimaiseksi jauheeksi, sekoita yhteen paprikajauheen kanssa. Ota lohi esiin ja raaputa sen pinnasta ylimääräinen suola ja fariini pois paistinlastalla tai kokkiveitsen hamarapuolella. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa lohipala neljään yhtä suureen osaan ja kääntele jokainen pala pastramiseoksessa.

3. Harjaa pois ylimääräinen mausteseos esim. pullasudilla. Tämä on tärkeää, sillä suurin osa mausteseoksesta on pippuria ja liian paksu maustekerros antaa turhan vahvan lopputuloksen.

Tämä mausteseos polttaa kunnolla, joten älä ota liikaa. Älä myöskään grillaa liian kauaa, kalan tulee olla mehevää keskeltä. Valmistele lohi hyvissä ajoin, sillä sen pitää olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

4. Grillaa lohipalat joka puolelta hyvän matkan päässä hehkusta, noin minuutti jokaiselta puolelta. Lohen ei pidäkään olla läpikypsää, vaan hieman haaleaa keskeltä. Jos paistat liian kauan, lohesta tulee kuivaa ja se voi tuntua liian suolaiselta.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGrillattu sisäfilee mustajuurten kanssaGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaPiparjuurimarinoitua lohtaOsso buco vasikasta
Grillattu lohiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta