Mainos
Mainos

Tämä mausteseos polttaa kunnolla, joten älä ota liikaa. Älä myöskään grillaa liian kauaa, kalan tulee olla mehevää keskeltä. Valmistele lohi hyvissä ajoin, sillä sen pitää olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä selkäpalasta
  • 2 rkl suolaa
  • 4 rkl fariinisokeria

Pastramimausteseos

  • 1 tl mustapippureita
  • 1 tl valkopippureita
  • 1 ½ tl viherpippureita
  • 2 tl rosépippureita
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 ½ rkl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Puhdista lohesta pois tarkoin tummanruskea liha, jota on nahkapuolella. Sekoita keskenään suola ja fariini ja hiero loheen sekoitusta. Nosta lohi vadille, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

2. Jauha mustapippurit, valkopippurit, viherpippurit, rosépippuprit ja korianterinsiemenet morttelissa hienoksi pulverimaiseksi jauheeksi, sekoita yhteen paprikajauheen kanssa. Ota lohi esiin ja raaputa sen pinnasta ylimääräinen suola ja fariini pois paistinlastalla tai kokkiveitsen hamarapuolella. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa lohipala neljään yhtä suureen osaan ja kääntele jokainen pala pastramiseoksessa.

3. Harjaa pois ylimääräinen mausteseos esim. pullasudilla. Tämä on tärkeää, sillä suurin osa mausteseoksesta on pippuria ja liian paksu maustekerros antaa turhan vahvan lopputuloksen.

4. Grillaa lohipalat joka puolelta hyvän matkan päässä hehkusta, noin minuutti jokaiselta puolelta. Lohen ei pidäkään olla läpikypsää, vaan hieman haaleaa keskeltä. Jos paistat liian kauan, lohesta tulee kuivaa ja se voi tuntua liian suolaiselta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.